Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Predkosciomierz czasem sie zawiesza ?

  1. #1
    Użytkownik Awatar UgaBuga
    Dołączył
    Aug 2010
    Imię
    Artek
    Auto
    Ej2 De15Be7
    Skąd
    HRadom
    Posty
    2,053

    Domyślnie Predkosciomierz czasem sie zawiesza ?

    Witam mam problem ze predkosciomierz czasem sie zawiesza, normalnie pokazuje predkosc i nagle wskazowka opada, czasm wogole nie pokazuje predkosci i pozniej nagle pokazuje ? Czego to moze byc wina ?

  2. #2
    Użytkownik Awatar mlodyxx
    Dołączył
    Aug 2011
    Auto
    civette;D
    Skąd
    Łodzkie
    Posty
    698

    Domyślnie

    czujnik licznika (vss) w skrzyni sie konczy , albo ci styki w jego kostce nie lacza

  3. #3
    Użytkownik Awatar wojtu
    Dołączył
    Apr 2008
    Imię
    Wojtek
    Skąd
    Łódź
    Posty
    438

    Domyślnie

    albo elektronika w płytce pod zegarem, miałem tak samo i wymiana płytki pomogła

  4. #4
    Użytkownik Awatar daniel208
    Dołączył
    May 2011
    Imię
    Daniel
    Auto
    było mc2, jest mb9
    Skąd
    olsztyn
    Posty
    288

    Domyślnie

    ja tak miałem przy wymianie żarówek na diody, które podświetlały mi licznik od góry. Po zmianie na oryginalne problem ustał

  5. #5
    Użytkownik Awatar UgaBuga
    Dołączył
    Aug 2010
    Imię
    Artek
    Auto
    Ej2 De15Be7
    Skąd
    HRadom
    Posty
    2,053

    Domyślnie

    Hmm sprawa dziwnie wyglada... w tej zołtej kostce do prekosciomierza byl przeciety jeden kabel i zlaczony kostka.. wzialem to rozkrecilem przeczyscilem obralem kabel wsunalem i dziala :P ale czasem tez sie tak dzieje choc juz mniej... moze to wina tej kostki ? złącze to na izolacje i zobacze dalej, jak nic to nie da poszukam głebiej tak jak mowicie.

  6. #6
    Użytkownik
    Dołączył
    Apr 2010
    Imię
    Leszek
    Auto
    Vgen 4D
    Skąd
    Strąpie/Barlinek
    Posty
    7

    Domyślnie

    Witam kolegów.Moja Hania;1995r V gen. Mam trochę inny problem z prędkościomierzem.Mi on nie wariuje,jak to było opisywane wielokrotnie,tylko zatrzymuje się ciągle w tym samym miejscu.Na prędkości 75km/h.Jest tak,że jak jadę agresywniej i wskazówka minie ten punkt dość szybko,jest ok.Natomiast jak jadę spokojnie to w 80% zatrzymuje się.Wystarczy jednak,że puknę w szybkę i już jest dobrze.Zdarza się to różnie.Nie raz jeżdżę dwa tygodnie i jest ok.,a nie raz zdarza się to kilka razy dziennie.Dodam jeszcze,że wskazówka nie drży tylko wychyla się płynnie.Będę wdzięczny za pomoc.

  7. #7
    Moderator Awatar Infi
    Dołączył
    Apr 2007
    Imię
    Infi
    Auto
    FN2 K24
    Skąd
    PL
    Posty
    2,953

    Domyślnie

    u kumpla jest cos lepszego, wskazowka po wylaczeniu zatrzymuje sie pod skala i jak rusza to startuje od konca czyli leci tak 220-210-200-190 itd.

  8. #8
    Użytkownik Awatar Saiti
    Dołączył
    May 2010
    Imię
    Mariusz
    Auto
    Kalibra po tjunie.
    Skąd
    Worldwide.
    Posty
    6,882

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez UgaBuga Zobacz posta
    Witam mam problem ze predkosciomierz czasem sie zawiesza, normalnie pokazuje predkosc i nagle wskazowka opada, czasm wogole nie pokazuje predkosci i pozniej nagle pokazuje ? Czego to moze byc wina ?
    Z doświadczenia Ci powiem, że to wina prędkościomierza. Podmień całe zegary albo sam prędkościomierz.
    [ ] Nie odpowiadam na ŻADNE pytania techniczne poprzez PW
    [ ] Nie możesz założyć tematu w giełdzie? Widocznie nie masz 30 postów i odpowiedniej aktywności na forum. I NIE MA MOŻLIWOŚCI PRZESKOCZENIA TEGO

  9. #9
    Użytkownik Awatar Yotomeczek86
    Dołączył
    Mar 2008
    Imię
    Tomek
    Auto
    Accord USA Coupe
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    3,175

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez UgaBuga Zobacz posta
    Hmm sprawa dziwnie wyglada... w tej zołtej kostce do prekosciomierza byl przeciety jeden kabel i zlaczony kostka.. wzialem to rozkrecilem przeczyscilem obralem kabel wsunalem i dziala :P ale czasem tez sie tak dzieje choc juz mniej... moze to wina tej kostki ? złącze to na izolacje i zobacze dalej, jak nic to nie da poszukam głebiej tak jak mowicie.
    Popraw luty w elektronice od prędkościomierza.

  10. #10
    Użytkownik Awatar reaktor
    Dołączył
    Apr 2007
    Auto
    JEGIE 5
    Posty
    5,558

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Infi Zobacz posta
    u kumpla jest cos lepszego, wskazowka po wylaczeniu zatrzymuje sie pod skala i jak rusza to startuje od konca czyli leci tak 220-210-200-190 itd.
    Ej kur@a u mnie zjechała na sam dół i nie wiem co robic i jest pod ogranicznikiem . Ma ktos jakos patent bo rozbieranie licznika słabo mi sie widzi

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •