Czy maglownica z Mb6 pasuje p&p do Civica V gen? Czy jest krótsza?
Czy maglownica z Mb6 pasuje p&p do Civica V gen? Czy jest krótsza?
Z tego co mi wiadomo pasuje ale może mieć nieco inne przełożenie tzn mniej obrotów kierownicą że skrajnych położeń
Dzień dobry.
Posiada może ktoś jakiś rozbudowany manual do 6gena ? Oryginalnie moje EJ9 ma ABS.
Zrobiłem swap hamulców, tył z eg 240mm przód z 6gena 262mm, zostałem zmuszony do usunięcia Absu ponieważ przód jak i tył nie miał możliwości montażu czujników.
Wymieniona została również pompa wraz z serwem hamulcowym na 1". Nie za bardzo wiem co z reduktorem siły hamowania bo jest seryjny.
Chciał bym również wywalić zbędny ciężar jakim jest pompa ABS z osprzętem lecz nie wiem jak potem po podłączać te przewody co do niej sa podłączone.
Jest w stanie ktoś mi pomóc ?Dziękuje i pozdrawiam
Ok ogarnąłem ten temat na chłopski rozum![]()
Ale mam pytanie bo swapu tylnych hamulców posiadam od EG5 a budę teraz mam EJ9 i mam dziwne wrażenie ze zmieniło mi się ET. Teraz tylne koła wystają poza obrys autacoś źle zrobiłem czy ki uj ?
![]()
Ostatnio edytowane przez login ; 17-09-22 o 07:36 Powód: Nie pisz postw jeden pod drugim!
Witam. Dziś rozerwałem na kamieniu w swoim EG8 zbiornik paliwa. Problem jest taki że mam w nim D15B3(Mechaniczna pompa). Jedyne baki jakie można kupić to używki z D13B2 i teraz nasuwa się pytanie: Czy bak z EG3 będzie pasował do EG8. Pozdrawiam![]()
Gdzie w EJ9 znajduje się główny przekaźnik ABS? Jakoś nie mogę go namierzyć.
Edit: Ok, mam. "Pump motor relay" w skrzynce bezpieczników ABS pod maską.
Ostatnio edytowane przez Rodzynki ; 17-12-22 o 02:22
to wezyk do zaworu PCV -<odpowietrzenie w skrzyni korbowej> , kup w sklepie z czesciami samoch..![]()