owszem jest hardcore'em ale jest do ugrania bez problemu przy takim CR (nawet wiecej jest do ugrania) jak widać po tych setupach co napisałem. Nie zgadzam się z Arturem i tyle
owszem jest hardcore'em ale jest do ugrania bez problemu przy takim CR (nawet wiecej jest do ugrania) jak widać po tych setupach co napisałem. Nie zgadzam się z Arturem i tyle
Oczywiście to jest relatywne pojęcie, ale odnosiło się do ogółu, bo oczywiście 200hp z 1.6 VTI/SIR to nie przelewki. Prawdziwym hardcorem dla mnie jednak jest budowa silnika od podstaw pod Turbo, jak u Romiego, czy też B16B kręcące się do 11k.
PS. Worek pieniędzy pominąłem
Części zamienne do samochodów wszystkich marek - PW
Tarcze 282mm 4x100 pod hebel na zacisku Prelude/Legend
Feedback --> SPRAWDŻ TUTAJ
Nie interesuje mnie klasa i starty w zawodach , byc moze cos zalapie ale nie pro czy kjs
Piszecie ze N/A worek siana itd , jak wyglada sprawa kompresora M62 ?
Silnik szlif i tak bedzie mial ale na tyle na ile jest konieczne i :
uszczelniacze
uszczelka pokrywy
uszczelka ssaka
uszczelka przepustnicy
uszczelka krokowego
uszczelka vtec'a
oring aparatu
2x uszczelniacz walka
korek walka wydechowego
Uszczelka pod glowice
pierscienie NPR
2x uszczelniacz walu
uszczelka miski
Cos jeszcze wywalic ? Panewki jak beda dobre wymieniac na sile czy zostawic ?
Sporo sie robi kompresorow ostatnio, interesuje mnie tylko soft , jak dojdzie do 230-240KM to bedzie gralo
che zachowac bezpieczny setup na dlugie lata , auto nie jezdzi i tak duzo bo siedze w Niemczech wiec sezon letni i co 2 weekend
Czy pod kompresor musze cos przygotowac ? Z NOUDem ugadany jest wydech : kolektor 4 1 2,5" ala toda , moj wydech ma 2,25 i koncowy twin lop , chyba styknie na kompresor co nie ? Czy w silniku cos zastosowac czy remont i zamykac, docierac i potem kompresor ?
Dzieki za pomoc , fajnie ze jest oddzew na temat
wydech zdecydowanie większy niż 2,25. jeżeli celujesz w 200 lub ponad 200 koni to 2,5 cala daj i będzie ok. 2,25 to zdecydowanie za mało do czegoś takiego
Oprocz dolu jest tez srodek. I zdziwilbys sie jak czesto na pojezdzawce trzeba zejsc do tych ok. 5krpm i potem sie z nich podniesc. A tam takie wykrecone B16 w ogole nie pojedzie. Trzymanie go ciagle w przedziale 7.5-9k jest zwyczajnie nierealne, chyba ze na bardzo krotkiej skrzyni, a i wtedy wcale tak latwo nie bedzie.