jak puszcza bąki przy vtec'u to pierścienie zapewne więc lepiej dobrze pomierz i jak jest owalizacja bliska nadwymiarowi to szlifuj tuleje i idź w nadwymiar
wałki - szukaj używek
tłoki - popytaj kto za ile sprzedaje i kup OEM
jak puszcza bąki przy vtec'u to pierścienie zapewne więc lepiej dobrze pomierz i jak jest owalizacja bliska nadwymiarowi to szlifuj tuleje i idź w nadwymiar
wałki - szukaj używek
tłoki - popytaj kto za ile sprzedaje i kup OEM
Ok dzieki Jak silnik bedzie rozebrany to bedziemy dalej myslec
Wydech mam ugadany z kolega NOUD , zostaje 2,25 i do tego kolektor i twin lop
I na dodatek powerband jest waski jak dupa weza.
Emre i jego EK4
"Silnik, po odpowiednim szlifie bloku, został doprężony tłokami z Civica TypeR. Głowica otrzymała wałki Skunka Stage 2, sprężynki zaworowe i tytanowe talerzyki Omni Power oraz regulowane kółka rozrządu Skunk. O stronę ssącą dba kolektor Blox’a, przepustnica BDL 68 mm oraz CAI AEM’a z suchym stożkiem. Kolektor wydechowy pochodzi z oferty firmy Supersprint"
wynik?
" Pierwsze strojenie, bez ruszania kółek rozrządu, pokazało 200 KM i 175,5 Nm, a odcinka została przesunięta na 9k.
Oczywiście to nie jest ostatnie słowo jeżeli chodzi o ten samochód. Na obecnym setupie jest jeszcze kilka KM do ugrania, a na rynku istnieje jeszcze sporo części lepszych niż moje."
przykąłd nr 2:
Smoq i jego były crx
b16a1 z tłokami PCTX, wałki i spreżynki z b18c6 Cr 12,6:1, ssak seryjny, wydechowy e-bay - moc? 200 koni 175 momentu
Ostatnio edytowane przez lozek ; 27-09-11 o 14:09
nie były również ruszane kółka a dobrze wiemy, że wtedy by pękło... Nie czepiaj sie prosze takich rzeczy
Tak, czy inaczej 200KM jest do ugrania i to bez hardcoru. Sam do wiosny mam zamiar przebić przez 200KM, czy to w B16A1, czy też na nowym słupku B16A, tego jeszcze nie wiem, ale nie mówcie chłopakowi, że nie ma takich setupów, bo są.
Na dzień dobry zacząłbym zabawę od kolektora wydechowego, wałków oraz tłoków z B16B.
Sam jestem ciekaw, jak z wydechem na 2,25", ja poszedłem w 2,36".
Jeszcze CR 12.5-13