wałki odpusc jezeli nie doprezasz, obrobka glowicy jak najbardziej, ssacy jak najbardziej.
wałki odpusc jezeli nie doprezasz, obrobka glowicy jak najbardziej, ssacy jak najbardziej.
Dzięki za info
Tylko te wałki są niewiele ostrzejsze od b16b czy b18c..
Pozwolę sobie powtórzyć pytanie...
Czy warto zastosować kolektor ssący b18c6 ?. Pacjent to b16a, z obrobioną głowicą, wydechem oraz wałkami pokroju B16b/B18c.
zakladaj
A testy z H-T? Ja gdzies widziałem porównanie i 1.6 najlepiej wychodziło na rozportowanym seryjnym dolotowym P30..
a ja widzialem testy, ze porting kolektora nic nie daje (roznice w bledzie pomiarowym hamowni) - co test to inne rzyczy sa pokazywane, on bedzie mial walki zmienione wiec moze zakladac kolektor z itr'a bo do seryjnego to nie ma sensu
ale mi nie chodzi o to, ze sam porting daje jakieś mega przyrosty. Porównanie było seryjnego po portingu do c6 i aftermarketów na tym samym aucie - no i seria wypadła najlepiej. A sam silnik seryjny nie był...no ale pewnie juz tego nie znajde :P
skoro skosnookie wsadzili do b16b ten kolektor, musial cos dac wzgledem seryjnego z b16;
np porowniae kolekotrow ssacych w k20a dc5r z wydechem i najepsza srednia moc i moment byla na kolekotrze z k24a2, nie zadnym rbc/rrc/skunk2 itp, co setup to inne rzeczy beda gorzej lub lepiej wypadac nie ma zlotego srodka
Pozwolę sobie odświeżyć....
Dla przypomnienia mój setup wygląda mniej więcej tak.
-Dół B16a Po remoncie ( Jak trafi się okazja kupienia dołu B16b bdb stanie, to pewnie się skusze)
- Głowica B18c6 obrobiona,splanowana z większymi zaworami oraz sprężynkami i talerzykami supertecha
- Regulowane kółka + wałki Buddy Club 3+ ( są niewiele ostrzejsze od tych z B16b) - w razie czego chętnie wysłucham propozycji co do innych wałków stg1. CR wynosić będzie ok 11 w przypadku dołu z b16a
Zacząłem się zastanawiać na ITB, gdyż samochód będzie służył w dużej mierze do upalania... Ktoś może się wypowiedzieć na ten temat. Temat ssaków do B16 jest dość mało rozwinięty w sieci.. Nie wiem jak nnp ABS ( coś na pewno pmyliłem w naziwe się spisuje w B16
EDIT. Nikt nie chce się wypowiedzieć, to ja coś dodam
Itb myślałem żeby umieścić w jakimś airboxie i doprowadzić do niego zimne powietrze..
Ostatnio edytowane przez qureku. ; 22-10-13 o 20:57
te walki w ogóle od razu wyrzuć, to porażka, nie nadają się do B16