Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Klimatyzacja problem

  1. #1
    Użytkownik
    Dołączył
    May 2008
    Skąd
    Strykowo
    Posty
    2

    Domyślnie Klimatyzacja problem

    Witam Wszystkich
    Auto Civic 2007 Ufo 1.8
    w Aucie został zamontowany nowy kompresor i osuszacz. Układ szczelny .
    Po nabiciu klima chodziła kilka dni po czym wywaliło uszczelkę. Nowa Uszczelka i nowe nabicie. chodziła jeden dzień. i teraz najlepsze : po sprawdzeniu na maszynie kompresor jest ok ale gruba rurka jest gorąca a chuda zimna. Jeszcze jedna sprawa: Zostało nabite za pierwszym razem 450 a wypompowywane 300. Przy drugim nabiciu 350 wypompowywano 500. Suma się zgadza ale czemu to działa na raty? To był jeden przykład było nabijane kilka razy i zawsze odsysane tak na raty. Maszyna do klimy sprawna. na innych autach ok.
    czy to może być wina zaworu rozprężnego? którego nowego praktycznie nie idzie dostać poza serwisem gdzie zawołali około 800zł. Morze pasuje od innego modelu?
    Jak ktoś ma jakiś pomysł to uprzejmie proszę o pomoc . człowiek który długi czas pracuje w klimatyzacjach mówi ze jeszcze się z takim czymś nie spotkał.
    Pozdrawiam

  2. #2
    Użytkownik
    Dołączył
    Jun 2019
    Posty
    7

    Domyślnie

    Ewidentnie wzrasta ciśnienie, powyżej normy , przewody zimny jest rozprezny ciepły spędzany
    Teraz schemat i analiza ,Tak na 1szy rzut oka wydaje mi się że zawór. Prześledź schemat i metodą redukcji oraz porównań sprawdź wnioski .

    Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •