Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: [EJ9 '97] Problem z immo

  1. #1
    vneb
    Gość

    Domyślnie [EJ9 '97] Problem z immo

    Witam
    Mam dwa pytania:
    1. Gdzie i mniej-wiecej za ile w Krakowie moge kupic antenke do immo (oprocz aso - w arherze powiedzieli mi 250 zl za antenke i 100 zl za wymiane)?
    2. Mozna antenke wymienic samemu - wydaje mi sie, ze to nic trudnego - czy tez wymiana antenki wymaga podpiecia do HDS?

    Pozdrawiam
    Marcin Kucharzyk

  2. #2
    Przyjaciel CKP Awatar skolopendra
    Dołączył
    Jun 2006
    Imię
    ダレ
    Auto
    Ej9-B18 T
    Skąd
    kraków-nowa huta
    Posty
    10,357

    Domyślnie

    na szrocie we Wieliczce
    moja była d14a3...>Klik <... 123KM-146Nm
    ..........................MANUAL(od X 1987-III 2001)-Nowy,do pobrania.......>TU<...
    proszę o nie zapychanie mojej skrzynki pocztowej zapytaniami technicznymi . od tego jest forum. dziękuję za uwagę [

  3. #3
    vneb
    Gość

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez skolopendra
    na szrocie we Wieliczce
    A dokladniej?

    Marcin Kucharzyk

  4. #4
    Przyjaciel CKP Awatar skolopendra
    Dołączył
    Jun 2006
    Imię
    ダレ
    Auto
    Ej9-B18 T
    Skąd
    kraków-nowa huta
    Posty
    10,357

    Domyślnie

    602 445 469

    a czemu sadzisz że to pętla immo??
    moja była d14a3...>Klik <... 123KM-146Nm
    ..........................MANUAL(od X 1987-III 2001)-Nowy,do pobrania.......>TU<...
    proszę o nie zapychanie mojej skrzynki pocztowej zapytaniami technicznymi . od tego jest forum. dziękuję za uwagę [

  5. #5
    vneb
    Gość

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez skolopendra
    602 445 469

    a czemu sadzisz że to pętla immo??
    Bo tak mi powiedzieli w aso Arher. Najpierw dorobilem kluczyk, bo miala byc to wina kluczyka, a jak okazalo sie, ze kluczyk byl ok, to teraz twierdza, ze to wina antenki. Objawy sa takie, ze jak przekrecam kluczyk w stacyjce to czasem immo sie odblokuje i zapalam bez problemu, a czasem nie odblokuje, miga zielony kluczyk, zegary sie swieca jak powinny, a silnik nawet nie zakreci.

    Marcin Kucharzyk

  6. #6
    Przyjaciel CKP Awatar skolopendra
    Dołączył
    Jun 2006
    Imię
    ダレ
    Auto
    Ej9-B18 T
    Skąd
    kraków-nowa huta
    Posty
    10,357

    Domyślnie

    wcale bym się nie zdziwił jak to nie będzie wina pętli
    moja była d14a3...>Klik <... 123KM-146Nm
    ..........................MANUAL(od X 1987-III 2001)-Nowy,do pobrania.......>TU<...
    proszę o nie zapychanie mojej skrzynki pocztowej zapytaniami technicznymi . od tego jest forum. dziękuję za uwagę [

  7. #7
    Użytkownik
    Dołączył
    Apr 2006
    Skąd
    ZIELONA GÓRA
    Posty
    18

    Domyślnie

    antena z immo ma oporność ok.11-13 omów więc najpierw zmierz omomierzem.Ja miałem podobny objaw okazało się że był padnięty immo.

  8. #8
    vneb
    Gość

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez john6
    antena z immo ma oporność ok.11-13 omów więc najpierw zmierz omomierzem.Ja miałem podobny objaw okazało się że był padnięty immo.
    Puki co wymienilem antenke i dziala )

    vneb

  9. #9
    Przyjaciel CKP Awatar skolopendra
    Dołączył
    Jun 2006
    Imię
    ダレ
    Auto
    Ej9-B18 T
    Skąd
    kraków-nowa huta
    Posty
    10,357

    Domyślnie

    dla pewności zmierz teraz stara czy ma
    Cytat Zamieszczone przez john6
    antena z immo ma oporność ok.11-13 omów
    ile dałeś??
    moja była d14a3...>Klik <... 123KM-146Nm
    ..........................MANUAL(od X 1987-III 2001)-Nowy,do pobrania.......>TU<...
    proszę o nie zapychanie mojej skrzynki pocztowej zapytaniami technicznymi . od tego jest forum. dziękuję za uwagę [

  10. #10
    Użytkownik Awatar lakazs
    Dołączył
    Nov 2005
    Skąd
    Tarnow
    Posty
    450

    Domyślnie

    Sprawdź immo. Może jakieś ziemne luty. W końcu Niemcy go składali ;].

    Zkąd jesteś ? jak cos zawsze można przełożyć od kogoś i czerwonym kluczem zaprogramować u ciebie potem sprawdzić czy odblokuje. Czerwonego nie wsadzi do inne stacyjki bo nie przekręci, ale przyłożysz obok i tez złapie sygnał. Wtedy antenę sprawdzisz.

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •