Strona 4 z 13 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 128

Wątek: Tuning Klimy [opis ?!?]

Użytkownik Awatar spychu
    Imię
    Paweł
    Auto
    by CompSport

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wwljohn Zobacz posta
    Czyli i tak lipna. Po wlutowaniu masz +5 w korku przy odpowiedniej ilości czynnika, ale z już w nie najlepszej kondycji chłodnicy klimatyzacji, i +2/3..podczas jazdy. Wtedy możńa powiedzieć że chłodzi w 30 stopniowe upały.
    Te moje okolice 7'C przy ktorych rozlacza kompresor to byly mierzone wlasnie w 30'C upale na stojacym w pelnym sloncu aucie, gdzie chlodnica byla chlodzona tylko wiatrakiem.

Nie wiem co Wy macie z tymi klimami, moja w Civicku sprawuje sie rownie dobrze jak w Audi, gdzie klima ma 2.5 roku od nowosci.

Caly zeszly rok podczas najgoretszych dni nie uzywalem klimy na wiecej niz 2 biegu, poczatkowo tylko jak auto bylo nagrzane to na 3 aby szybciej schlodzic, tak samo w tym roku.
    Części zamienne do samochodów wszystkich marek - PW
    Tarcze 282mm 4x100 pod hebel na zacisku Prelude/Legend
    Feedback --> SPRAWDŻ TUTAJ

Użytkownik Awatar 19Ryba10
    Imię
    Damian
    Auto
    Civic 1.4is

Domyślnie

no wlasnie tez sie dziwie,moze od modelu zalezy,u mnie w wersji poliftowej nie ma problemu i dobrze chlodzi,zastanawiam sie czy poprostu niektorzy nie przesadzaja i niepotrzebnie sie bawia w te tuningi:P ale to moje zdanie i absolutnie tego nie neguje

Użytkownik Awatar kubaszow
    Auto
    EJ6 D16Y7

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spychu Zobacz posta
    Nie wiem co Wy macie z tymi klimami
    Ja tez nie wiem co ty masz za klime ze tak ladnie ci chlodzi
    Ostatnio mierzylem na sloncu w juz wychlodzonm aucie to na wylocie z kratek mialem 11'C. A przez szyby to tak slonce daje jak w szklarni, czuje ze sie opalam Nie wiem czy we wszystkich cifach te szyby tak malo odbijaja promieniowania, czy tylko ja mam jakies lipne (wszystkie oryginały zeby nie bylo)
    Az zniecheca to do jezdzenie w mocne slonce.

Użytkownik Awatar spychu
    Imię
    Paweł
    Auto
    by CompSport

Domyślnie

Ja znam odpowiedz na to pytanie

Przeciwpylkowe wymieniane co cholera wie ile, zasyfione tak ze szkoda gadac, czynnik uzupelniany dopiero jak nie chlodzi wcale albo sie klima wcale nie odpala, to glowne powody do pisania, ze klima w civicku z dupy

Dalej to juz tylko ogolny stan calego ukladu klimatyzacji, czytaj chlodnicy, oszuszacza itd

Ale co sie dziwic jak ludzie tak podchodza, ostatnio mialem avensisa gdzie pan biadolil, ze klima mu nie chlodzi, przeciwpylkowy zasyfiony tak, ze lepiej by wygladal trzymany pod rura wydechowa w dieslu bez dpfu i czynnika 130gram zamiast 450, bo pan sobie kupil 5 letnie auto 4 lata temu i nie sprawdzal ilosci czynnika ani razu, a przeciwpylkowy wymienial nie pamieta kiedy ale ok 2 lat
    Ostatnio edytowane przez spychu ; 01-06-11 o 23:32

Użytkownik Awatar 19Ryba10
    Imię
    Damian
    Auto
    Civic 1.4is

Domyślnie

szczerze to mi czasem az nogi marzną na pierwszym biegu

Użytkownik Awatar wwljohn
    Imię
    Jonatan
    Auto
    MB W211 320CDI

Domyślnie

Ja znam odpowiedz na to pytanie

Przeciwpylkowe wymieniane co cholera wie ile, zasyfione tak ze szkoda gadac, czynnik uzupelniany dopiero jak nie chlodzi wcale albo sie klima wcale nie odpala, to glowne powody do pisania, ze klima w civicku z dupy

Dalej to juz tylko ogolny stan calego ukladu klimatyzacji, czytaj chlodnicy, oszuszacza itd

Ale co sie dziwic jak ludzie tak podchodza, ostatnio mialem avensisa gdzie pan biadolil, ze klima mu nie chlodzi, przeciwpylkowy zasyfiony tak, ze lepiej by wygladal trzymany pod rura wydechowa w dieslu bez dpfu i czynnika 130gram zamiast 450, bo pan sobie kupil 5 letnie auto 4 lata temu i nie sprawdzal ilosci czynnika ani razu, a przeciwpylkowy wymienial nie pamieta kiedy ale ok 2 lat
    No właśnie nie. Czynnik nabity nowy, osuszacz najwyższa półka (116zł) nowy, filtr wymieniany sumiennie, a obecnie nowy. Może w po lifcie faktycznie fabryka coś przekombinowała z termostatem. Co do szyb..mam to samo..grzeje jak w szklarni. Do tego dochodzi jeszcze czarny kolor auta

Użytkownik Awatar spychu
    Imię
    Paweł
    Auto
    by CompSport

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wwljohn Zobacz posta
    No właśnie nie. Czynnik nabity nowy, osuszacz najwyższa półka (116zł) nowy, filtr wymieniany sumiennie, a obecnie nowy. Może w po lifcie faktycznie fabryka coś przekombinowała z termostatem. Co do szyb..mam to samo..grzeje jak w szklarni. Do tego dochodzi jeszcze czarny kolor auta
    to faktycznie coś nie do końca halo, ja mam przedlifta i wszystko u mnie działa jak opisałem wyżej.

Użytkownik Awatar Paulo21
    Imię
    Paweł
    Auto
    D14Z4 MB2 '00

Domyślnie

U mnie w mb2 tez jest tak ale to w sumie nie dziwne bo ze zdjec wnioskuje ze uklad klimatyzacji jest taki sam jak w japonskich z tego dzialu. Klima swiezo nabita (600g czynnika), filterek nowy, klima szczelna, wszystko sprawne. A jak sie okazuje mrozu nie ma.

Użytkownik Awatar kubaszow
    Auto
    EJ6 D16Y7

Domyślnie

Przeciwpylkowe wymieniane co cholera wie ile, zasyfione tak ze szkoda gadac, czynnik uzupelniany dopiero jak nie chlodzi wcale albo sie klima wcale nie odpala
    Powiem ci ze filtry zawsze przed latem wymieniane tak i w tym roku (dosc szybko sie zapychaja syfem) tak samo czynnik wymieniany co roku wiec cos musi byc nie tak z naszymi klimami
    Powiem wam ze w mega slonce 25'C to max ile moge schlodzic w aucie + te szyby i czuje sie jak bym nie mial klimy.

Użytkownik Awatar spychu
    Imię
    Paweł
    Auto
    by CompSport

Domyślnie

A ja w takim mega sloncu jak schlodze 3 biegiem dmuchawy i pojade dluzej na 2 biegu to wysiadajac z auta doznaje zaparowania okularow

Uprawnienia umieszczania postów