Jesli ja dobrze rozumiem, to w tym typie opon bieznik bedzie identyczny dla opon z tej samej strony (np z lewej), czyli po drugiej stronie bedzie lustrzanym odbiciem (np z prawej)...
Jesli ja dobrze rozumiem, to w tym typie opon bieznik bedzie identyczny dla opon z tej samej strony (np z lewej), czyli po drugiej stronie bedzie lustrzanym odbiciem (np z prawej)...
Coś w tym rodzaju. jeśli ustawię 4 opony jedna za drugą wyglądają identycznie więc opony np.lewe czy prawe są ustawione tak samo. Jednak jeśli chodzi o jedną oś sprawa wygląda inaczej. Rowki odprowadzające wodę w jednej oponie idą od środka do góry( do brzegu opony) a w drugiej do dołu. Nie wiem jak mam to lepiej wytłumaczyć. Może ktoś ma te same opony i zerknie?
U mnie jest dokładnie tak samo, tez byłem zaskoczony, ale3 widać tak w tych oponach jest...
Co prawda mam opony w rozmiarze 205/55 r16 ale zauwazylem to samo. Zadnych strzalek z kierunkiem toczenia tylko napis "outside", uklad bieznika na prawej i lewej stronie jest inny ale tak musi byc.
Wyglada na to że to normalne. To chyba zamyka temat. Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam.
Dokładnie, to jest normalne, OUTSIDE znaczy to samo, niezależnie po której stronie samochodu jest napisane. Jak mówiłem opony są asymetryczne, więc będzie różnica z lewej i z prawej strony jeśli chodzi o układ bierznika opon.
Pozdrawiam,
kmleon.
A ja te oponki wywaliłem są beznadziejne jak dla mnie.
Faktycznie. Oponki nie zą zbyt fajne. Trzymanie boczne jeszcze od biedy ujdzie, ale przy ruszaniu ślizgają się jak na lodzie. Jakie kapcie polecacie?
Ja zmieniłem na good year excellent komfort jazdy o wiele lepszy.Zamieszczone przez bart