Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Automat do świateł mijania

  1. #1
    Użytkownik Awatar wojtek1963
    Dołączył
    Nov 2009
    Posty
    232

    Domyślnie Automat do świateł mijania

    Witam, czy ktoś z kolegów zamontował w swoim aucie automat włączający światła mijania po uruchomieniu silnika, który jest w ofercie ASO. Koszt takiego montażu około 250 zł. Nie wiem tylko jak on działa, czy np. po przekręceniu kluczyka w stacyjce światła się włączają, co obciąża dodatkowo akumulator, czy dopiero po odpaleniu silnika.

  2. #2
    Użytkownik
    Dołączył
    Nov 2006
    Imię
    Michał
    Auto
    Accord CN1 2.2 i-c
    Skąd
    Police
    Posty
    160

    Domyślnie

    Witam, tata ma u siebie w sedanie zamotowany taki automat. Zapalaja sie one gdzie po 3 sekundach od odpalenia auta,aby nie obciazac instalacji.

  3. #3
    Użytkownik Awatar qbson
    Dołączył
    Jan 2010
    Imię
    Jakub
    Auto
    Civ8
    Skąd
    Kraków
    Posty
    275

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez wojtek1963 Zobacz posta
    Witam, czy ktoś z kolegów zamontował w swoim aucie automat włączający światła mijania po uruchomieniu silnika, który jest w ofercie ASO. Koszt takiego montażu około 250 zł. Nie wiem tylko jak on działa, czy np. po przekręceniu kluczyka w stacyjce światła się włączają, co obciąża dodatkowo akumulator, czy dopiero po odpaleniu silnika.
    Mam taką instalację właśnie od ASO. Tak jak napisał jacob - światła uruchamiają się zaraz po odpaleniu silnika i wyłączają momentalnie po zgaszeniu, więc nic nie obciąża aku. Jeżdzę tak 80kkm i wszystko ok. Co ciekawe, mając tą instalację możesz ją w każdej chwili wyłączyć i używać manualnie świateł.

  4. #4
    Użytkownik Awatar wojtek1963
    Dołączył
    Nov 2009
    Posty
    232

    Domyślnie

    Rozumiem, że aby korzystać z opcji automatycznej, to włącznik przy kierownicy jest na stałe włączony ?.

  5. #5
    Użytkownik
    Dołączył
    May 2007
    Imię
    Tomek
    Auto
    typeS
    Skąd
    Łódź
    Posty
    156

    Domyślnie

    http://www.denken.com.pl/index.php?p...-e20-model-als

    Tu macie objaśnione jak to działa.
    Cytat Zamieszczone przez wojtek1963 Zobacz posta
    Rozumiem, że aby korzystać z opcji automatycznej, to włącznik przy kierownicy jest na stałe włączony?.
    U nas w fordzie światła zapalone są przy wyłączonym włączniku. Problemem jest to że nie można ich zgasić a jedynie zapalić same postojówki. Włącznika trzeba jednak użyć żeby działały światła drogowe ale to instalacja fabryczna więc domyślam się że można to lepiej skonfigurować.

  6. #6
    Stowarzyszenie CKPL Awatar TeeS1975
    Dołączył
    May 2005
    Imię
    Tomek
    Auto
    EP3; FN1
    Skąd
    Zielonka WWL
    Posty
    6,225

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez wojtek1963 Zobacz posta
    Rozumiem, że aby korzystać z opcji automatycznej, to włącznik przy kierownicy jest na stałe włączony ?.
    włącznik w pozycji auto
    トマシウ


    no ABS, no Airbag, DIE LIKE A MAN
    mój Batmobile

  7. #7
    Użytkownik Awatar qbson
    Dołączył
    Jan 2010
    Imię
    Jakub
    Auto
    Civ8
    Skąd
    Kraków
    Posty
    275

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez wojtek1963 Zobacz posta
    Rozumiem, że aby korzystać z opcji automatycznej, to włącznik przy kierownicy jest na stałe włączony ?.
    O ile dobrze zrozumiałem: światła włączają mi się automatycznie w pozycji OFF.

  8. #8
    Użytkownik
    Dołączył
    Nov 2006
    Imię
    Michał
    Auto
    Accord CN1 2.2 i-c
    Skąd
    Police
    Posty
    160

    Domyślnie

    Nic nie musisz przelaczac. Swiatla sa ustawione w pozycji off, i zapalaja sie same po uruchominiu silnika

  9. #9
    Użytkownik Awatar wojtek1963
    Dołączył
    Nov 2009
    Posty
    232

    Domyślnie

    Jeżeli są ustawione w pozycji OFF to jak można je wyłączyć podczas jazdy tak żeby móc pojechać bez świateł, a jak np. przełączyć na drogowe (długie) wieczorem.

  10. #10
    Użytkownik
    Dołączył
    Nov 2006
    Imię
    Michał
    Auto
    Accord CN1 2.2 i-c
    Skąd
    Police
    Posty
    160

    Domyślnie

    Wylaczyc sie nie da. Po to jest zamontowany automat swiatel,aby swiecily caly czas. Co do swiatel drogowych to wlaczasz je normalnie tak jak w aucie bez zamontownego autoamatu

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •