PDA

Zobacz pełną wersję : Wymiana lewych drzwi w Vgen Sedan 93r.

luzik33
03-02-11, 22:56
Czołem!

Mam taki temat: mam zamiar wymienić lewe przednie drzwi - dół cały zjedzony przez rdzę.
Znalazłem całkiem fajne za dobrą cenę do wymiany. I mam dwie opcje: albo kupuję samą blachę albo całe kompletne z szybą siłownikiem klamką itd. Różnica to 100 zł.
Pytanie mam takie: czy duzo roboty będę miał z przełozeniem całego środka + szyba czy jednak darować sobie to i kupić kompletne drzwi. Dodam że w starych mam jeszcze problemy z zamykaniem szyby: nie do końca trzyma się w prowadnicach i trochę "kosi" przy zamykaniu. Więc móglbym z dwoch jedne złożyć. Tylko czy może coś "nie pasować" i co wcześniej można sprzwdzić żeby zakup nie okazał się bublem...?

Możecie coś doradzić?
Oczywiście zamek będę musiał przelożyć tak :confused:

jeżeli ten topic już był wcześniej to sorry ale nie mogłem namierzyć.

Pozdrawiam :)

Infi
04-02-11, 00:03
ja bym kupil kompetne drzwi a stare sprzedal nawet komus kto szuka szyby. klamki , boczku na pewno 100zl warto dolozyc i sie nie bawic w przekladanie ktore szybkie i latwe nie bedzie.
zamek trzeba wymienic:) no chyba ze chcesz miec otwierane innym kluczem:)

luzik33
04-02-11, 07:12
Dzieki Infi, tak zrobię . Może uda mi się zbić tą stówkę trochę :) A z tym zamkiem to jest też dużo roboty? :confused:

zakit
04-02-11, 11:17
na upartego to ja chyba bym kupil jednak gole, bo tak czy siak musisz sciagac boczek zeby wymienic zamek, a tak przekladasz tylko podnosnik, glosnik i szybe. sam zamek to kilka sekund roboty jak juz masz sciagniete wszystko

luzik33
04-02-11, 20:35
Sciaganie boczka już mam obcykane jak robiłem podgrzewane lustra. Jedyne co chciałbym jeszcze uzyskać to poprawę prowadzenia szyby. Ciężko chodzi jak podnoszę a przy końcu to górny róg wogóle nie mieści się w ramie szyby tylko wychodzi poza i muszę korektę ręką robić i uszczelki w drzwiach też nie "czyszczą" szyby:/ Oczywiście nie mam gwarancji że w tych nowych będzie wszystko pefect chodziło ale może coś z dwóch zmontuje. od razu myslę żeby wygłuszyć i zamontować nowe głośniki z dystansami.

luzik33
14-02-11, 15:08
Jeszcze jedno pytanie do tematu: wie ktoś z Was ile ważą takie kompletne drzwi?