Zobacz pełną wersję : regulacja sprzegła
Jestem od niedawna właścicielem hani EJ9 silnik d4z4. Chciałem sie dowiedzieć czy jest możliwa regulacja sprzęgła. Sprzęgło bierze bardzo wysoko, na razie wykluczam zurzycie docisku lub tarczy ponieważ były te elementy sprawdzane w warsztacie i sa ok. Biegi wchodzą ok. ale takie ustawienie jest niewygodne. Z góry dziękuje za pomoc
jest hydrauliczne wiec sie nie da za bardzo
Sprzęgło bierze bardzo wysoko, na razie wykluczam zurzycie docisku lub tarczy ponieważ były te elementy sprawdzane w warsztacie i sa ok
Jest możliwość niewielkiej regulacji na pedale sprzęgła można go obniżyć.
Ps. a jak sprawdzili tobie sprzęgło (tarcza + docisk) :) jakiś rentgen mieli :d
Ja mialem wymieniane miesiac temu (asasin) i takze mi bierze bardzo wysoko wrecz pod sama gora... nie wiem co o tym myslec ale gadalem z kolesiem ktory tez kupil to sprzeglo i mowil ze ma to samo...
a taka regulacja nie spowoduje np.problemów z wysprzęgleniem?
okayplayer
05-02-07, 16:06
a czy jeśli bierze sprzęgło na górze to może oznaczać że się kończy? czy po prostu tak też jest dobrze i czy sa jakieś oznaki końćzenia się sprzęgła?
zawyczaj straszna góra srzęgła= koniec , a na postoju z wyciśniętym sprzęgłem nie słychać stukanai ani innych dodatkowych odgłosów ?
nie ma takich odgłosów ale przy wciśniętm sprzęgle jakby było troche ciszej ale naprawde trzeba się wsłuchać żeby usłyszeć różnice