Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jaki akumulator...>? Nie odpala na goracym.

Dasibe
02-02-11, 18:59
Witam!
Od czasu kiedy przeniosłem ako na tył (CRX EE8) auto słabo zapala na ciepłym silniku na zimnym raczej nromalnie.Przewód masowy 3 metry-35-ka.Czy to może być wina akumulatora ponieważ nie miał elektrolitu i jest generalnie stary.Poprzedni właściciel miał 45ah/300A.Czy nie lepiej kupić z większym prądem na rozruchu ?330A ?
Dodam iż wymieniałem już przekaźnik pompy i nadal nic. Jeden mechanik twierdzi,że to może być wina rozrusznika...? Proszę o jakies rady z góry dzięki !

Piatek
02-02-11, 19:13
Mozliwe ze rozrusznik bo moze imec bardzo duzy pobór prądu. Próbwowałes podmienic aku ??

Zrogi
05-02-11, 12:06
Jak na ciepłym obstawiam rozrusznik. U mnie też było jakieś zwarcie nie wiem czy na wirniku czy na stojanie wymieniłem na inny cały rozrusznik. Też się zastanawiałem bo czasem było ok czasem nie. Pierwsza rzecz to oczywiście aku, ale jak Piatek napisał zamieniłem na inny akumulator i było to samo. Wyjąłem rozrusznik podłączyłem i nie chodził jednostajnie tylko raz wolniej raz szybciej. Sprawdź to dokładnie bo może być tak że wymiana aku nie rozwiąże problemu. Co do prądu rozruchowego ja bym założył dedykowany ja mam taki http://allegro.pl/akumulator-panasonic-45ah-325a-p-japonskie-civic-i1412751466.html