Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Przeprowadzenie kabla prądowego z komory silnika do kabiny- gdzie szukać przelotek?

Walderam
02-02-11, 15:48
Witajcie, mam kolejne pytanie do Was drodzy forumowicze.

Jutro planuję podpinać wzmacniacz, czyli w zasadzie kończyć montaż car audio w moim "autobusiku". Może ktoś z Was przerabiał już ten temat i mniej więcej pamięta, w którym miejscu szukać przelotek z kabiny do komory silnika?

Do przeciągnięcia mam kabel prądowy od wzmacniacza i kabel prądowy od cb radia (ten drugi jest cieniutki, zaś kabel prądowy do wzmaka ma przekrój 25 mm kwadrat).

Przy okazji drugie pytanie, jeśli ktoś się orientuje to niech da znać, po której stronie (prawy czy lewy próg) idzie główna wiązka elektryczna na tył auta?

Szukałem już na forum odpowiedzi na to pytanie i doczytałem tylko o przelotkach gdzieś za schowkiem, a mnie bardziej by interesowało przejście do komory silnika od strony kierowcy, o ile jest to oczywiście możliwe. Z góry dzięki za pomoc.

Krzysztof1969
02-02-11, 16:51
Jeśli uda ci się zmieścić kable to linka w pancerzu od nagrzewnicy idzie przez gumowe zwężenie do komory silnika a konkretnie do zaworu który jest za pojemnikiem na filtr powietrza. Ta guma jest dość ciasna więc chyba musiałbyś się jej pozbyć lub wymyślić inne uszczelnienie. Nie wiem z której strony idzie wiązka myślę że w ASO drogą mailową ci powiedzą. Wydaje mi się że od strony kierowcy ale głowy nie dam.

radekkaras
02-02-11, 17:10
witam co do wiązki idzie w progu od kierowcy,a kabel wpuść pod pompą hamulcową masz miejsce.

LemonR
02-02-11, 18:09
... a mnie bardziej by interesowało przejście do komory silnika od strony kierowcy,

Idź po pancerzu z linką od otwierania pokrywy silnika przechodzi ona przez przelotkę pod przednim lewym błotnikiem. Można do niej też dojść od nadkola.

Małe sprostowanie - są pod lewym przednim błotnikiem dwie przelotki, przez jedną przechodzi wspomniana wyżej linka a przez drugą przewody.

Walderam
02-02-11, 20:15
Dziękuję Wam za pomoc, z pewnością jutro będzie mi znacznie łatwiej zabrać się za robotę ;)

P.S. Niech tylko pogoda się nieco poprawi, to wreszcie strzelę parę fotek autobusika i wrzucę do galerii, póki co mało kiedy auto jest czyste na zewnątrz i kompletne wewnątrz. Wtedy też będę Wam truł w sprawie wyboru felg na lato, no ale wszystko w swoim czasie, najpierw trzeba audio dokończyć :D

genior
02-02-11, 23:51
odpal manuala tam jest wszystko czarno na białym!