PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z pompą paliwa??!! Proszę o pomoc

pawlak91
01-02-11, 12:27
Witam ostatnio moje eg3 stało około 2 tygodni w ciepłym garażu. W baku nie było kompletnie paliwa. W końcu gdy nalałem paliwa i go odpaliłem to samochód między 2-4k obrotów strasznie się mulił , towarzyszyło mu przy tym nierówne wchodzenie na obroty
oraz lekko odczuwalne szarpnięcie przy zdjęciu nogi z gazu w zakresie tych obrotów. Zjawisko nie występuje cały czas , czasami wszystko jest w jak największym porządku.

Posiadam również instalacje LPG i tam nic takiego się nie dzieje , bardzo ładnie wkręca się na obroty nic nie muli , nic nie szarpie.
Filtr paliwa wymieniałem ponad rok temu (na początku stycznia). Więc moje podejrzenia padły na pompę paliwa. Co o tym sądzicie czy to trafna diagnoza , czy warto sprawdzic coś innego. Proszę o pomoc.

P.S używałem szukajki , ale nie znalazłem tematu odpowiadającemu mojemu problemowi.
Pozdrawiam

yautja
01-02-11, 14:28
Dolej jakiegośpreparatu do czysczenia wtrysków do baku i pryśnij czymś do czyszczenia gaźników w gaźnik. Wygląda na zapchane dysze.

pawlak91
01-02-11, 16:14
hmm myślałem nad tym ale słyszałem gdzieś że ktoś dodał właśnie takiego preparatu do czyszczenia gaźników i było jeszcze gorzej niż wcześniej.Czy to całkowicie bezpieczne czy wiąże się z tym jakieś ryzyko?

pawlak91
01-02-11, 21:42
hmm a może jest jakiś prosty sposób żeby sprawdzic poprawnosc działania pompy?