Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : strasznie poluzowane klamki od zewnątrz

xms
17-01-07, 15:04
mam problem z klamkami, prawdopodobnie ułamane sa zaczepy od klamek (pasażer/kierowca) przy otwieraniu drzwi klamki odchodzą na ponad centymetr, strasznie denerwująca sprawa. Miał ktoś może podobny przypadek i wie jak to usunąć?? kupić nowe klamki czy kleić te? Trzeba pewnie zdjąc cały boczek...

przemo78
17-01-07, 15:23
ja zrobiłem sobie własnym sumptem bo klamka kosztuje, napwno masz popękane zaczepy, ja miałem jeden wziąłem kawałek prenta, wigiąłem go tak mniejwiecej jak mocowanie i przykleiłem dwuskładnikowym klejem, później tylko delikatne i fachowe wsunięcie i powinno być oki

ps2039
17-01-07, 15:24
nie wiem czy dobrze rozumiem, ale może brak tylko śrubki mocującej klamkę do drzwi ?

tomi
17-01-07, 15:36
Moze brak srubki a moze ten metalowy gwint oderwal sie od klamki mozesz jesli to to probowac przykleic poxipolem, ale bedziesz musiał potem ostrozniej otwierac te drzwi.
Natomiast jezeli masz czarna klamke to na twoim miejscu poszukałbym na allegro kiedys kupowalem od goscia za 25 zł szt. niestety nie pamietam jego nicku a gośc miał tych klamek z kilkadziesiat

draffter
17-01-07, 15:40
ja z jednej strony nie mam zaczepów w ogole - wlasnie czekam az klamka do mnie dojedzie - 100zł. jedyne skuteczne rozwiazanie chyba :)

reXio
17-01-07, 18:01
czarna klamka w ASO to koszt okolo 65 zl - nie jest to duzo.

Klejenie na niewiele sie zdaje.

draffter tylko mi nie mow ze dales tyle za czarna :P

draffter
17-01-07, 19:04
draffter tylko mi nie mow ze dales tyle za czarna :P
naszczescie tam nie kupilem :aloha:

xms
18-01-07, 07:15
dzięki Panowie, prawdopodobnie trzeba po szrotach pojeździć. Temat uważam za zamknięty. Każdy wie już co i jak. :)

Cairo
19-01-07, 06:40
Chyna znajde gdzieś taką klamkę...

xms
19-01-07, 07:17
a może dwie znajdziesz :))

Cairo
19-01-07, 14:47
Dam znać jutro, najdalej w niedziele.

xms
22-01-07, 10:38
znalazłes coś Cairo??

Cairo
22-01-07, 15:11
miałbym dwie lewe przód i tył

Artevelde
25-01-07, 12:27
Cairo,
Ja potrzebuje czarnej klamki do tylnych prawych drzwi. Civik 97.
Właśnie przed chwilą mi wyleciała przy otwieraniu.

Cholerne mrozy...

Cairo gdybyś coś miał ( klamką albo namiar na taką) to bardzo proszę o kontakt przemo1717@o2.pl

Cairo
25-01-07, 18:32
niestety jest jeszcze lewy tył :(
zapytaj tu:
Jasiek (Wieliczka) 0-602-445-469
Waldek (Masłomiąca, k.Krakowa) 0-501-771-856

Powinni mieć, tylko nie daj z siebie zezdrzeć, max 30pln

Toficzeq
25-01-07, 20:12
A mnie właśnie w ręce została klamka "przód, pasażer".
Początkowo myślałem, że ktoś próbował dostać się do autka, ale z tego co czytam - "te typy tak mają" :)

Dużo jest zabawy przy wymianie takiej klamki ? Pewnie, trzeba rozebrać drzwi od wewnątrz.

Cairo
25-01-07, 22:47
Z wymianą nie ma dużo roboty. Ściągasz tapicerkę (co też trudne nie jest), odklejasz folię i odkręcasz klamkę, która mocowana jest na dwóch śrubach, cza jeszcze odpiąć drut do zamka. Nie wiem czy jest jakiś problem z samym zamkiem w klamce, bo wymieniałem jedynie klamkę tylnych drzwi.

Mi się wydaje, że te klamki to jeden z prostszych sposobów na włam do naszych hań. Mocne szarpnięcie i klamka urywa się z jednej strony. Po tym już chyba nie ma problemu z otwarciem drzwi.

Toficzeq
26-01-07, 16:48
Dokładnie o tym samym sobie pomyślałem trzymając klamkę w ręce... prosty sposób na otwarcie samochodu, co prawda nieco inwazyjny (uszkodzona klamka) ale do opróżnienia zawartości autka w sam raz.

No nic, stało się, teraz trzeba tylko rozpalić ognisko w garażu i zabrać się za naprawę :)
Dzięki za małą instrukcję

Szymon Septic
26-01-07, 20:14
Cairo,
Ja potrzebuje czarnej klamki do tylnych prawych drzwi. Civik 97.
Właśnie przed chwilą mi wyleciała przy otwieraniu
Bede mial taka kolo wtorku jesli chcesz za 30pln Ci oddam ziomie...Trzeba uwazac przy mrozach jak sie otwiera bo qrde pekaja te nasze klamska jak wsciekle...Ja zawsze kciukiem przytrzymuje kasete.....

M-kwadrat
03-07-07, 11:37
Również mam problem z klamkami w aucie - obie z przodu są wyrwane a do tego poprzedni właściciel naprawił je wybitnie bezobcesowo więc trzeba je wymienić. Czy do Aerodecka 98 te będą odpowiednie:
http://www.allegro.pl/item211344131_92_rover_45_400_414_416_420_honda_ci vic_klamka.html
http://www.allegro.pl/item211343832_91_rover_45_400_414_416_420_honda_ci vic_klamka.html
?
Czy na coś jeszcze trzeba wrócić uwagę? Mam nadzieję, że zamki można zostawić bez zmian albo tak je ustawić aby nadal do wszystkiego był jeden kluczyk?
Porównam jeszcze ceny z ASO ale do tego potrzebuję numer nadwozia a tego nie mam przy sobie ale chciałbym wiedzieć czy w ogóle można z tej aukcji jak by co brać?

reXio
03-07-07, 13:47
Czlowieku!! NOWA KLAMKA KOSZTUJE W ASO 60 ZLOTYCH!! Powiedz mi - PO CO KUPOWAC UZYWKE ktora Ci padnie za rok moze dwa za 45 zl?! Bo tego nie kumam...

Poza tym ktory DEBIL bo inaczej sie tego nie da nazwac chcial numer nadwozia by zamowic Ci klamke?! Istny DEBIL!!!

M-kwadrat
03-07-07, 14:06
Czlowieku!! NOWA KLAMKA KOSZTUJE W ASO 60 ZLOTYCH!! Powiedz mi - PO CO KUPOWAC UZYWKE ktora Ci padnie za rok moze dwa za 45 zl?! Bo tego nie kumam...
Ceny w ASO nie udało mi się sprawdzić - ale skoro tak to wygląda to spróbuję w pozostałych punktach bo faktycznie używka przy tych cenach zdecydowanie nie ma sensu.

Poza tym ktory DEBIL bo inaczej sie tego nie da nazwac chcial numer nadwozia by zamowic Ci klamke?! Istny DEBIL!!!
Nie będę kolesia nazwiskiem szastał ale można je łatwo znaleźć na stronie http://www.honda-satori.pl/serwis.htm - St. Specjalista ds. Obsługi Serwisu he he.

reXio
03-07-07, 15:05
Starszy specjalista... Co za cwok! :D

Dzwonisz do ASO, mowisz ktory rok i nie ma problemu z klamka. To jest klamka a nie kurde jakas skomplikowana czesc mechaniczna :D Ja placilem w zeszlym roku 62 PLN za przod prawy i 60 za tyl lewy :D

Nie warto brac uzywek - narobisz sie przy wymianie a przy najstepnej zimie Ci sie znowu wyrwie :aloha:

M-kwadrat
03-07-07, 15:19
Kurde - albo podrożało albo tutaj zdzierają - obdzwoniłem pozostałe punkty w Poznaniu i u Karlika 170zł sztuka, w Hondzie Waszkowiak 130 zł :-(
Skąd brałeś swoje?

reXio
03-07-07, 15:29
http://www.honda-dumnicki.pl/

M-kwadrat
03-07-07, 16:27
No niestety - jeśli chodzi o klamki do 5d/AERO to inflacja gna... :/ W Bytomiu też już są po około 130zł sztuka :-(
Czyli chyba wracamy do pomysłu z tymi z allegro?

reXio
03-07-07, 22:20
a to gnidy!!! :( W zeszlym roku kupilem dwie sztuki po 60,-. Ale kolo mowil wlasnie ze duzo ludzi to kupuje bo padaja jak muchy - wiec ktos zadecydowal - czemu na tym nie zarobic?! :( Zycie... Ja bym nadal nie kupil klamek z allegro. Daje im rok - gora dwa! :(

marko1983
03-07-07, 22:47
Ja tez musze wymienic tylna klamke koles od ktorego kupowalem przy mnie szarpnal tylne prawe drzwi gdy samochod byl zamkniety :(. Jak bym wiedzial to bym utargowal mala znizke a tak kolo stwierdzil ze za 50 kupie nowa

M...

mutaba
04-07-07, 15:49
a ja ostatnio skleiłem 2składnikowym klejem "metal bond" tylną klamkę od strony kierowcy bo też mi wychodziła i teraz trzyma - jak długo zobaczymy
:hinczyk:

marko1983
13-07-07, 13:52
Witajcie

A moze ktos dysponuje materialem instruktazowym dotyczacym montazu takiej klamki

M...

Gruszka
13-07-07, 13:57
Witajcie

A moze ktos dysponuje materialem instruktazowym dotyczacym montazu takiej klamki

M...

Przod czy tyl?

marko1983
13-07-07, 14:18
z tyłu z prawej strony wyminic muszę klamke zewnetrzna, z lewej cypelek od zamykania i listwe uszczelniajacą przy oknie, a z przodu od kierowcy tez do wymiany cypelek

Pozdrawiam
M..

Gruszka
14-07-07, 10:10
z tyłu z prawej strony wyminic muszę klamke zewnetrzna, z lewej cypelek od zamykania i listwe uszczelniajacą przy oknie, a z przodu od kierowcy tez do wymiany cypelek

Pozdrawiam
M..

Kiedys podawalem mini instrukcje: http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?p=398681 a jak znajde chwile, to wrzuce fotki, ale jestem pewien, ze sobie poradzisz.

Pzdr.