Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : Zasuwka pod szyb±.

Jacek65
31-01-11, 15:34
Witam.Niedawno zauważyłem w moim sedanie, po otwarciu klapy silnika plastikow± zasuwkę po lewej stronie pod szyb±.Widoczna jest ona dopiero po otwarciu owej klapy silnika.U mnie jest zamknięta,ale da się j± odsuwać, w cało¶ci lub czę¶ciowo.Do czego może służyć?Czy to jest może jaki¶ dodatkowy wlot powietrza do nawiewu?:)

pepe
31-01-11, 17:44
Za t± zasuwk± znajduje się numer VIN

Jacek65
31-01-11, 18:23
Numer VIN to ja mam za szyb± widoczny z zewn±trz,po prawej stronie:o.Mnie chodzi o to że jak otworzę klapę silnika to ta zasuwka jest pod plastikowym podszybiem.Jak j± odsunę to tam nic nie ma:rolleyes:.Pustka,jakby wlot powietrza do podszybia.Wyja¶niłem jak mogłem.Jak jeszcze mało to spróbuje zrobić zdjęcie przy okazji.:)

jockow
31-01-11, 18:30
Jacku ,kolega Pepe dobrze napisał wklejka wklejk± a tam jest numer VIN,pochyl się dobrze za¶wieć latark± a zobaczysz.

zyga502
31-01-11, 18:30
pepe Ci napisał ,że tam jest nr VIN i tak wła¶nie jest,jak odsuniesz klapkę i się schylisz to zobaczysz ,go wybitego na czę¶ci karoserii,na szybie też jest nr VIN,co nie przeszkadza,żeby był też za klapk± i nie rób zdjęć ,bo wszyscy wiemy o co Ci chodziło :-)

Jacek65
31-01-11, 20:44
Dzięki bardzo za informację:).Przy okazji sobie obejrzę.My¶lałem że VIN jest tylko za szyb±.A ta zasuwka to może jaki¶ dodatkowy regulowany wlot powietrza:D.Pozdrawiam.