Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Przewód sterowania wzmakiem

uniu1
30-01-11, 22:59
Witam

Gdzie podłączyć przewód sterowania wzmakiem? Chce mieć tak że gdy wyłaczę radio to też wyłączy się wzmak. Pod który pin przy radiu się podpiąć?

dodam że na civinfo sterowanie wzmakiem jest brane z tylnego wejścia od zapalniczi 12V i niestety gdy radio jest wyłączone to wzmak nadal działa.

Hoze
31-01-11, 16:43
Do przewodu sterowania wzmaka najlepiej wykorzystać pomarańczowy przewód sterowania anteny, w zasadzie każde markowe radio ma taki przewód (pomarańczowy lub czasami niebieski), ale nie wiem jak jest w radiach w naszych Cifach. Jeśli zaś chodzi o przewody sterujące RCA, to nasze radia nie posiadają wyjść typu chinch, więc należy kupić adapter (konwerter) i podpiąć go najlepiej pod wyjścia na tylne głośniki. Natomiast o sterowaniu :D z zapalniczki to jeszcze nie słyszałem:D. Nic dziwnego,że jak wyłączysz radio to wzmak dalej będzie działał.

uniu1
31-01-11, 23:21
To może nich się wypowiedzą Ci co maja zamontowane wzmaki w 8 genie - Jak maja podłączone sterowanie?

Lnyga
02-04-13, 15:02
proste, 2 możliwości
zawsze możesz podłączyć się do zapalniczki,
tam masz +
generalnie przekręcasz kluczyk radio się włączy i pojawi się zasilanie w zapalniczce jednocześnie zostanie podany sygnał do wzmacniacza :)

lepiej tak niż rozbierać wnętrze samochodu :)

chyba że ktoś ma inny pomysł jak to zrobić

Paluch_tcw
03-04-13, 22:53
Pod zapalniczkę to dobra opcja ogólnie "kabel włączający wzmacniacz razem z radiem" to + który pojawia się albo po przekręceniu kluczyka (zapalniczka) albo po włączeniu radia (niebieski kabel sterujący od anteny)

eon
09-04-13, 18:15
U mnie wzmak jest włączony non stop i nie zauważam żeby akumulator siadał . Co do RCA to mam konwerter bo tak jak powiedział Hoze brak go w naszych radiach.