Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Oświetlenie bagażnika w ej9

dkielan
30-01-11, 22:38
Witam wszystkich. Jestem świeżym właścicielem Hani. po zakupie chciałem dokonać małych napraw w tym oświetlenia bagażnika. Żeby dostać się do złączki lampki bagażnika trzeba zdemontować lewy głośnik koło półki. i tam mam złączkę podpiętą do lampki z której wychodzą dwa kablki: baiło-czerwony i zielony. Tylko że są one ucięte i nie wiem do czego muszę je podpiąć żeby lampka świeciła. wiem już że niebiesko-czarny kabelek jest podłączony do włącznika w zamku. Powie mi ktoś do czego trzeba podłączyć tą lampe?

Power_Pio
31-01-11, 11:37
No a od strony wiązki nie ma kabli o tym samym kolorze, tylko ze gdzies ukrytych i oczywiscie zalepionych taśma zeby nie bylo zwarcia ?

GeMbA
21-04-12, 17:17
Nie chcąc zakładać nowego tematu napiszę tutaj :)

Jak to jest z tym podświetleniem bagażnika, było ono montowane seryjnie we wszystkich modelach, czy wychodziły serię bez tego gadżetu? Wszystkie bagażniki jakie widziałem w tej budzie były w to wyposażone tylko u mnie mam wstawioną zaślepkę :(

spychu
21-04-12, 18:19
Byly wersje, ktore w ta lampke wyposazone nie byly seryjnie.

Mathius4
21-04-12, 20:38
Dokładnie i ja taką wersję posiadam, tzn posiadałem :P
Poprowadź sobie + z akumulatora, a masą się wpinasz w przewód idący od zamka tylnej klapy do kontrolki na liczniku otwartego bagażnika, przewód ten znajduje się pod tylnym głośnikiem od strony pasażera.

dziku06
22-04-12, 11:52
no tak jak kolega wyżej pisze. Lampka ta jest sterowana masą. Plus jest na niej ciągle. W zamku klapy znajduje się nie wiem jak to nazwać bębenek który rozłącza/ załącza mase w zależności czy klapa otwarta czy zamknięta. Zrób tak: weź sobie jakiś stały plus. Wśród tych kabelków w okolicy lampki powinien być taki, jeśli nie znajdziesz poprowadz stały plus ze skrzynki bezpieczników, aku itp. Podłącz go do kostki lampki. A ten kabelek od zamka o którym piszesz nieb. czarny podłącz jako drugi do tej kostki. i teraz wszystko powinno banglać. jeśli nie lub lampka bedzie się ciągle świeciła mimo zamkniętego bagażnika rozbież zamek i podegnij tą blaszkę. powodzenia ;)

GeMbA
22-04-12, 12:34
Dzięki za informacje i instrukcję :) To teraz pozostaje mi już tylko zakup lampki i montaż :)

GeMbA
06-05-12, 13:34
Jeszcze pytanie na szybkości :)
Wiecie może czy lampka z Coupe podejdzie do HB??
Nie mam nikogo znajomego w pobliżu z coupe żeby sprawdzić a mam sprzedawcę z lampką z coupe.