Marciin22
30-01-11, 18:57
Witam Wszystkich.
Mam kilka pytań do Was panowie.
Domyślam się żę większość z Was jest już zmęczona odpowiadaniem na kolejne tematy co potrzeba , co zrobić itp. ale niestety przeszukałem google i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie, a wiele osób z Was sie zajmuje tym na codzień i może doradzić co i jak a przy okazji na pewno przyda się następnym pokoleniom Hondziarzy.
I na wstępie podkreślam nie piszcie, że nie warto na d15z6 że lepiej D16 a jeszcze lepiej B-serie o H czy K nie wspominając. Auto nie służy mi do wyścigów tylko do normalnej jazdy a jeżdze dość dużo a D13 stało sie zbyt mułowate do jazdy po mieście a jednostka która się interesuje jest mi znana dobrze i jest bezdyskusyjnie dynamiczniejsza i w pełni mnie zadowoli a w dodatku ekonomiczna.
Więc do rzeczy:
Planuje zakupić od znajomego silnik z EK D15z6 z 2000r. i przełożyć go do mojego obecnego EG3. I stąd pytanie co dokładnie będzie mi potrzebne do tego zabiegu
Dostane cały silnik z osprzętem i wiązkami kabinową i silnikową.
Do tego wiem że będe musiał dokupić bak z pompą.
Skrzynie planuje zostawić moją obecną czyli popularną z D13 95r.
Pytania:
- Co jeszcze muszę dokupić ?
- Czy półośki pasują z D13?
- Jak z mocowaniami silnika czy łapy są identyczne czy trzeba rzeżbić ?
- Czy moge zostawić sprzęgło z D13? (ma ok 8tyś km)
- Co jeszcze o czym zapomniałem a będzie przydatne?!.
Pozdrawiam i z góry dziękuje osobom wniosącym coś do tematu.
Mam kilka pytań do Was panowie.
Domyślam się żę większość z Was jest już zmęczona odpowiadaniem na kolejne tematy co potrzeba , co zrobić itp. ale niestety przeszukałem google i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie, a wiele osób z Was sie zajmuje tym na codzień i może doradzić co i jak a przy okazji na pewno przyda się następnym pokoleniom Hondziarzy.
I na wstępie podkreślam nie piszcie, że nie warto na d15z6 że lepiej D16 a jeszcze lepiej B-serie o H czy K nie wspominając. Auto nie służy mi do wyścigów tylko do normalnej jazdy a jeżdze dość dużo a D13 stało sie zbyt mułowate do jazdy po mieście a jednostka która się interesuje jest mi znana dobrze i jest bezdyskusyjnie dynamiczniejsza i w pełni mnie zadowoli a w dodatku ekonomiczna.
Więc do rzeczy:
Planuje zakupić od znajomego silnik z EK D15z6 z 2000r. i przełożyć go do mojego obecnego EG3. I stąd pytanie co dokładnie będzie mi potrzebne do tego zabiegu
Dostane cały silnik z osprzętem i wiązkami kabinową i silnikową.
Do tego wiem że będe musiał dokupić bak z pompą.
Skrzynie planuje zostawić moją obecną czyli popularną z D13 95r.
Pytania:
- Co jeszcze muszę dokupić ?
- Czy półośki pasują z D13?
- Jak z mocowaniami silnika czy łapy są identyczne czy trzeba rzeżbić ?
- Czy moge zostawić sprzęgło z D13? (ma ok 8tyś km)
- Co jeszcze o czym zapomniałem a będzie przydatne?!.
Pozdrawiam i z góry dziękuje osobom wniosącym coś do tematu.