Zobacz pełną wersję : Oświetlenie bagażnika
Witam wszystkich. Jestem świeżym właścicielem Hani. po zakupie chciałem dokonać małych napraw w tym oświetlenia bagażnika. Po sprawdzeniu żarówki która działała wyjąłem głośnik. Z lampki wychodziły dwa kabelki zakończone złączką z której również wychodziły dwa kabeli w kolorze biało-zielonym i szarym (chyba) ale jakieś 10 cm dalej były ucięte. Z wiązki kabli prowadzącej do klapy bagażnika i lamp tynich jednak żadne kabelki nie wystawały. Czy ktoś może mi powiedzieć do czego podpiąć te kabelki? i chciałbym jeszcze wiedzieć gdzie jest czujnik do włączania światła przy otwarciu klapy.
pommoże ktoś?
Włącznik zapalający lampkę w bagażniku jest zabudowany w zamku klapy bagażnika. Co do reszty to nie rozumiem co ma głośnik do lampki, trochę się pogubiłem.
pewnie sciagajac osłone z głosnika zobaczył przewody od laplki oswietlajacej pewnie o to chodziło.
pewnie sciagajac osłone z głosnika zobaczył przewody od laplki oswietlajacej pewnie o to chodziło.
no właśnie tak. i pod tą osłoną są przewody z lampki do złączki a ze złączki do wiązki... tyle że ja mam te kable przy złączce ucię te i nie wiem gdzie je mam podłączyć.
Może ja to lepiej wyjaśnie. Żeby dostać się do złączki lampki bagażnika trzeba zdemontować lewy głośnik koło półki. i tam mam złączkę podpiętą do lampki z której wychodzą dwa kablki: baiło-czerwony i zielony. Tylko że są one ucięte i nie wiem do czego muszę je podpiąć żeby lampka świeciła. wiem już że niebiesko-czarny kabelek jest podłączony do włącznika w zamku. Powie mi ktoś do czego trzeba podłączyć tą lampe?
Namierz miernikiem gdzie plus idzie a gdzie sterowanie masa do czujnika w zamku od klapy.