Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : malowanie kierownicy?

KOWAL ziom
29-01-11, 13:56
słuchajcie, zastanawiam się nad tym czy jest jakaś opcja na pomalowanie kierownicy? chcę wstawić kierownicę od ctr, ale ona jest czarna, a chcę żeby byłą brązowa, taka jak obecnie? głównie chodzi o zaślepkę poduchy, bo resztę można obszyć. I jak to jest z przełożeniem poduchy, rozumiem, że z tym nie ma problemu?

z góry dzięki za info

Mafia
29-01-11, 14:17
jest taki środek jak renoskór, nie używałem ale podobno na dłuższą mete się nie nadaje, może ktoś kto miał z nim bezpośrednią styczność jest w stanie coś więcej o nim napisać

woPo
29-01-11, 14:37
jak masz poduchę w kierownicy od ctr to jaki problem?
Zmieniasz całą kierownicę, przepinasz kostki od poduszki i klaksonu i działa :p

KOWAL ziom
29-01-11, 15:05
chodzi o to, że mam swoją poduchę i nie chcę niepotrzebnie kupować kiery z poduchą...

woPo
29-01-11, 15:40
Jeśli kierownica ma ten sam kształt, (nie wiem jaka jest w ES7) to się da, jak inny to chyba możesz sam sobie odp. na to pytanie.

WhiteBoy
29-01-11, 16:52
Da się pomalować kierownice !!! krótko mówiąc tak to wygląda:
-odtłuszczasz (benzyna ekstrakcyjna,zmywacz silikonowy)
-matujesz (włókniną do matowania)
-odtłuszczasz
-nanosisz podkład(podkład do plastiku)
-nakładasz bazę (wcześniej dobraną w mieszalni)
-nakładasz lakier bezbarwny (z dodatkiem matującym oraz tworzącym strukturę ,,skórki pomarańcza''i dodatkiem elastycznym)
ew. oddaj do lakiernika :cool:

jozek_marek
29-01-11, 17:10
chodzi o to, że mam swoją poduchę i nie chcę niepotrzebnie kupować kiery z poduchą...

Z tego co się kiedyś orientowałem to jest to niemożliwe. Z tego względu, że nie ma zaślepek (zamienników czy też oryginałów) po poduch do Hondy. Do naszych aut po prostu kupisz poduszkę wraz z zaślepką.
Kup kółko od CTR wraz z poduszką a od swojej sprzedaj również wraz z poduszką.

KOWAL ziom
30-01-11, 11:30
Z tego co się kiedyś orientowałem to jest to niemożliwe. Z tego względu, że nie ma zaślepek (zamienników czy też oryginałów) po poduch do Hondy. Do naszych aut po prostu kupisz poduszkę wraz z zaślepką.
Kup kółko od CTR wraz z poduszką a od swojej sprzedaj również wraz z poduszką.

no właśnie, straszna sprawa, kierownica 200zł, a poducha przynajmniej jakieś 600 i teraz jeszcze czekać, że ktoś ode mnie kupi moją... myślałem, że da się to jakoś inaczej rozwiązać...

nikog0
30-06-12, 21:31
odgrzebuje

Ktoś z Was używał może Renoskóra do odświeżenia kierownicy?

Jaki efekt?

I najważniejsze, jaki kolor kupić ? czarny? bo kierownica ni to czarna ni to szara, taki kolor przejściowy, pośredni między nimi i nie widze takiego w paletach sprzedających...

Jaki kolor będzie najlepszy ?
przykładowa aukcja:
http://www.civicklub.pl/forum/search.php?searchid=327778

trzeci od góry po prawej stronie by się nadał chyba: (dk dk brown, br 08) albo dark grey???
http://img217.imageshack.us/img217/6237/paletakolorow.jpg

kubaszow
01-07-12, 11:33
Ostatnio ogladalem w "Fani czterech kolek" jak malowali kierownice tylko nie pamietam jaki to byl odcinek, mowili jak zaszpachlowac wytarte miejsca , jakie podklady lakiery itd.
Twierdza ze efekt utrzymuje sie dosyc długo.

Son - Goku
02-07-12, 16:58
i w tym programie malowali właśnie fotele skórzane.

Pewnie musi trzymać, bo sens wielki nie był gdyby to dość szybko schodziło.