Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zmiana licznika??? Civic 5d MB2 z 1997r

antonioo_1
28-01-11, 08:42
Witam wszystkich i prosze o pomoc i dobre rady. Wymyśliłem sobie zmiane wskazówek na czrwone i niestety padł licznik po tych modach. Teraz muszę kupić nowy (użwany). Pytanie jest następujące: Czy jak kupie zegary od angola to bede mogł bezproblemowo przełozyc sam licznik dzienny i ogólnego przebiegu (jak tak to instrykcje poprosze:))?? czy zegary od Vti (anglik)bedą działaly w moim civicu bez problemów??? prosze wszystkich o pomoc. Dzieki:)

kuster
28-01-11, 08:51
Napisz dokładniej co w liczniku nie działa
p.s. nie lepiej było kupić farbkę i te wskazówki pomalować?
bo rozumiem ze wskazówki wyciągnąłeś
Licznika km nie przerzucisz to jest "zintegrowane"
Jak już to kup używany licznik EU ewentualnie jeszcze raz sprawdź czy nie da się go jakoś "naprawić"

Daniello205
28-01-11, 14:22
Pytanie jest następujące: Czy jak kupie zegary od angola to bede mogł bezproblemowo przełozyc sam licznik dzienny i ogólnego przebiegu (jak tak to instrykcje poprosze:))??
Tutaj w tym wypadku ci nie pomogę chyba że chodzi o cały prędkościomierz razem z tarczą ogólne cały moduł to nie ma najmieszego problemu bo tak to będzie działał

czy zegary od Vti (anglik)bedą działaly w moim civicu bez problemów??? prosze wszystkich o pomoc. Dzieki:)
Nie ma najmniejszego problemu;) Mam tak u siebie i bangla aż miło :D

reXio
28-01-11, 15:21
Kurna, ale znajdz zegary nie angielskie w jakis milach zasmolonych ;)

I jak Ci dziala obrotek? A predkosciomierz?

Lucas.FK2
28-01-11, 15:22
Licznika km nie przerzucisz to jest "zintegrowane"
Jesteś pewny? A ja Ci mówię,ze się da-miałem tak zrobione,bo mi się predkościomierz psuł.

antonioo_1
28-01-11, 18:21
Panowie z tymi wskazówkami to nic juz nie mówcie. Dałem ciała i tyle. Ale teraz musze zmienić caly licznik bo nic nie działa. W zasadzie nie bedzie mi przeszkadzało to że bedzie w milach i ze obrotomierz bedzie do 8 tys, ale czy wszystko bedzie sprawnie dzialoalo???jakos sie przyzwyczaje do patrzenia na dzienny licznik i przeliczania z mil na km.no bo cóż innego zrobić zeby nie malowac wskazówek a mieć je czerwone.Może macie jakies patenty??Teraz to nawet z białymi wskazami musze kupić bo jak jezdzić?!?!?!?!hahaha:):):)pozdrawiam i dzieki za rady

Danielo_205 podeslij fotke jak to wyglada u ciebie z tymi zegarami!!działa ci wszystko sprawnie??

Lucas.FK2
28-01-11, 23:46
antonioo_1- Częsci u Rafała. Ralf. U niego jest licznik w milach od VTi. za 40zł. Zadzwoń to Ci wyśle. Byłem dzisiaj i leżał.

antonioo_1
29-01-11, 08:34
ok to daj mi na miar do Ralfa.odezwe sie do niego i moze dobjiemy targu.pozdro

ok to daj mi namiar do Ralfa.odezwe sie do niego i moze dobjiemy targu.pozdro

Karzełek
29-01-11, 10:06
ul.Traugutta 5
Kobyłka

503-690-789
512-332-786

Jak masz zamiar honda jezdzic to odrazu zapisz sobie ten numer ;)

Lucas.FK2
29-01-11, 18:10
Jak masz zamiar honda jezdzic to odrazu zapisz sobie ten numer
Z nałeczowa to kawałek* drogi.

mafia35
30-01-11, 10:13
To zadzwoń sobie do firmy Simcar. Mają dużo części do Hondy i Mazdy. Znajdują się w Konopnicy. Pojedziesz przez Motycz na skróty i masz blisko :cool:

Kozubszczyzna 52
Kom.: 501 38 57 09

Daniello205
31-01-11, 13:55
Antonioo_1 mam tylko takie foto
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=17117fdd0864f8b1

czara
01-02-11, 13:16
nie na temat, mój błąd :)