PDA

Zobacz pełną wersję : pomysłna szybsze otwieranie sie ekektryucznych szyb w ciwicu

sparco90
27-01-11, 16:11
Witam Czy macie jakieś pomysły co zrobić aby szybciej otwierały się szyby elektryczne bo teraz robi się to długo :/ wiem ze na pewno przez to ze zimno ale jeszcze nigdy tak nie było :( Jeśli macie jakieś pomysły chętnie poczytam.
Pozdrawiam Robert

drex87
27-01-11, 16:40
pierwsze co zrób to kup silikon w sprayu i popsikaj po uszczelkach

szastal
27-01-11, 16:44
pierwsze co zrób to kup silikon w sprayu i popsikaj po uszczelkach

Dokładnie, to podstawa a szczególnie przed zimą, uszczelki od drzwi też możesz tak zrobić to ci drzwi nie przymarzną.

demonobiker
27-01-11, 19:39
tez mam problem z tym że szyby sie wolno otwierają i zamykają i próbowałem juz psikać silikonem smarować prowadnice regulować i wogóle mało co to dało ,czemu tak jest że szyby tak wolno chodzą wszystkie cztery?dodam iz mam elektryczne szybki

boro
27-01-11, 23:35
Musisz jeszcze ściągnąć boczki i posmarować prowadnice szyb. To też pomaga.

demonobiker
28-01-11, 10:08
Musisz jeszcze ściągnąć boczki i posmarować prowadnice szyb. To też pomaga.

smarowałem i nic nie pomogło... :(

Austin
28-01-11, 17:05
wystarczy uszczelki posmarować na prowadnicach bo ja tak zrobiłem i szybko ucieka na dół :p

comatose
28-01-11, 20:49
Takie popsikanie silikonem na ile wystarcza? Można użyć do tego zamiast silikonu w sprayu smaru silikonowego o konsystencji tradycyjnych smarowideł?

Austin
30-01-11, 20:00
Takie popsikanie silikonem na ile wystarcza? Można użyć do tego zamiast silikonu w sprayu smaru silikonowego o konsystencji tradycyjnych smarowideł?

ja od wiosny smarowałem i do dzis szybka chodzi dobrze :p

vtec
30-01-11, 21:43
U mnie szyby chodziły tak samo czy było +30 czy -30. Ja bym raczej szukał problemu w mechanizmie podnoszenia szyby.

Shcopek
30-01-11, 22:55
A ja właśnie wyczyściłem te wszystkie prowadnice i zauważyłem różnice. Szybciej się otwierają i zamykają. Wypsikałem je dodatkowo WD40 i kilkoma kropelkami olejem do maszyny do szycia i na prawdę efekt i różnice widać wyraźnie.

sane
31-01-11, 15:35
a moim zdaniem jest to związane z napięciem na silniczku...

mickee
31-01-11, 19:21
Jak najbardziej masz rację. Ja bym zmierzył napięcie na silniku podczas pracy i wtedy kombinował dalej. Szkoda, że nie da się trochę podnieść napięcia - wtedy szyby chodziłyby szybciej.

skuri
01-02-11, 23:34
He. typowe. Zawsze wpierw pada silnik od podnoszenia po stronie kierownika. Będzie chodził coraz wolniej i wolniej. Smarowania mechanizmu dadzą krótkotrwały efekt. Silniczek opuszczania szyby do wymiany.