PDA

Zobacz pełną wersję : Opony

kicibobek
15-01-07, 10:01
Witam. Jeżdze cały czas na zimowych oponach i zastanawiam sie czy czasem jednak juz nie zmienic spowrotem na letnie, bo slyszalem ze juz sniegu nie bedzie. Na jakich wy oponach jezdzicie. Ja juz bym wolal zalozyc letnie bo mam 14 calowe na alusach. Tak apropo slyszalem ze samochod na zimowkach pali 15% wiecej czy to prawda?

Furious
15-01-07, 10:54
1. Z tego co ja slyszalem zima jeszcze będzie.
2. Ja jezdze na zimowych.
3. zle slyszales, za zimowkach zwykle pali sie mniej chociazby z tego faktu ze sa węższe

polkar
21-01-07, 17:31
Ja bym jeszcze zaczekał, zimówki zaleca się przy ok 5 ' C a teraz jest różnie, czasem cieplej, czasem zimniej, a zima jeszcze moze na chwilke wpaśc :)

dimo
21-01-07, 22:14
ja tam na Twoim miejscu bym jeszcze czekal z wymiana ma letnie.. mamy dopiero polowe stycznia.. mysle ze jeszcze sypnie sniegiem :( ja tam nie mam takiego problemu bo jezdze caly czas na letnich :agent: :aloha:

pirat
23-01-07, 17:51
kiedys nie bylo podzialu na letnie i zimowe i ludzie sobie radzili ;-)

tak jak pisze polkar, opona letnia ponizej 5-7stC zaczyna kamieniec i ma kiepska przyczepnosc.

no a dzisiaj w nocy i rano byl juz mroz, wiec radze poczekac

[ Dodano: Sro 24 Sty, 2007 ]
no, i juz wiadomo ze nie zmieniac opon na letnie :D:D zima znow zaskoczyla drogowcow, jechalem po 6 do pracy ladnych prare kilometrow i w wiekszosci drogami laczacymi duze trasy i nigdzie, doslownie niegdzie nie bylo posypane :/ a sniegu juz sporo bylo