Zobacz pełną wersję : Swap z db13b2 na D15B, SOHC VTEC, 16V, 1493 cm, 130 KM jak to zrobic?
Witam ,mam mały problem w moim civic mam silnik db13b2 a chciałbym włożyć D15B, SOHC VTEC, 16V, 1493 cm, 130 KM, wiem ze trzeba napewno przełożyć bak i pompę wiązkę elektryczna silnika plus komputer a czy skrzynia zostaje ta sama? co bym musiał zrobić krok po kroku
Przełożyć bak i pompę? Kto Ci to powiedział?
Potrzebujesz silnik z kolektorami, ze skrzynią lub bez, ta od D13B2 jest chyba nawet lepsza od D15B, wiązki, komputer.
Przełożyć bak i pompę? Kto Ci to powiedział?
A kto Ci powiedział że nie ? Trzeba przełożyć bo d13 to gaźnik, + troche roboty przy przewodach bo do wtrysku jest powrót paliwa.
co bym musiał zrobić krok po kroku
pkt1 sięgamy po telefon
pkt2 wybieramy w menu nowy wpis :505-39-59-39 tytuł: x-Tygrysek-x
pkt3. dzwonimy
pkt4 umawiamy sie na spotkanie
pkt5 odbieramy zeswapowane auto
lekko łatwo i przyjemnie :D
A kto Ci powiedział że nie ? Trzeba przełożyć bo d13 to gaźnik, + troche roboty przy przewodach bo do wtrysku jest powrót paliwa.
Damn! Fakt, zapomniałem, że D13 miało gaźnik, mój błąd ;)
mam całego rozbitego civic'a wiec wszystkie czesci posiadam ,chce też przełożyc elektryczne szybki i lusterka
Jeśli skrzynie zostawiasz to pewnie sprzęgło musisz nowe kupić ew. przełożyć z dawcy (chyba że masz 212mm w d13b2)
Jeśli skrzynie zostawiasz to pewnie sprzęgło musisz nowe kupić ew. przełożyć z dawcy (chyba że masz 212mm w d13b2)
no chyba nie...
sprzeglo jest zalezne od kola zamochowego a nie od skrzyni...(ogolnie rzecz biorac)
pozatym musisz przelozyc wlasnie bak z pompka (i chyba przewod powrotny poprowadzic? jakos tak to bylo)
natomiast jesli chodzi o skrzynie, mozesz zostawic ta ktora byla w d13, moze byc ona lepsza ale nie musi -wszystko zalezy od tego co chcesz osiagnac, i z ktorego roku jest twoje d13.
ja doczytalem info ze skrzynia w d15b jest identyczna jak ta w d16z6 - nie liczac rare szpery OEM, bo to jak 6 lotto ;)
Jest już temat o swapach z d13 wystarczy poszukać zamykam