Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Skrzypiący fotel

katoh
15-01-07, 07:56
Witam

Problem niby znany ale zupełnie nie mogę zlokalizować miejsca w którym trzeba fotel posmarować. Posmarowałem prowadnice ale nic nie pomogło - skrzypi dalej. I proszę nie odsyłajcie mnie do archiwum bo je przejrzałem i niestety oprócz odsyłania do archiwum albo do ASO żeby przesmarowali to nie ma nic na ten temat.

Pozdrawiam
Paweł

_reggie_
16-01-07, 16:17
U mnie ten sam problem, a co by było ciekawiej nawet z "gratisem", bo fotel nie tylko piszczy i skrzypi, ale także się bujam w nim, jak dziadek na werandzie... :)

Cóż, znajomy pracownik warsztatu, specjalizującego się w Hondach, stwierdził jasno, że przesmarowanie pomaga chwilowo (podobnie jak ze skrzypiącym sprzęgłem), zaś bujaniu zaradzi tylko wymiana prowadnic. :)

Póki co jeżdżę, już się przyzwyczaiłem... :)

Może i niewiele pomogłem w temacie, ale nigdzie też nie odsyłam... :)

pozdro :afro:

OLO
16-01-07, 22:17
Te fotele to częsta dolegliwość ... czytałem nawet że trzeba wymienić prowadnice z kawałkiem podłlogi ale to chyba złośliwe :angel: moim zdaniem to trzeba było by dać jakąś podkładeczkę może :bicie: i przesmarować całe mocowanie fotela i wszystko co się da ... może WD40 ??

katoh
17-01-07, 11:10
U mnie ten sam problem, a co by było ciekawiej nawet z "gratisem", bo fotel nie tylko piszczy i skrzypi, ale także się bujam w nim, jak dziadek na werandzie... :)
Cóż, znajomy pracownik warsztatu, specjalizującego się w Hondach, stwierdził jasno, że przesmarowanie pomaga chwilowo (podobnie jak ze skrzypiącym sprzęgłem), zaś bujaniu zaradzi tylko wymiana prowadnic. :)

Jak dziadek na werandzie :) Dobre :)
U mnie bujania nie ma, ale skrzypienie jest. I mam nadzieję że jednak wystarczy przesmarowanie.
Sprzęgło przesmarowałem smarem grafitowym i od roku cisza.

Pozdrawiam
Paweł

sparki72
17-04-07, 08:27
co do diabla zrobic ze skrzypiacym fotelem,prosze o konkretne porady

J45!3K
18-04-07, 16:22
to chyba niestety jedna z dolegliwosci tych samochodów.
U mnie nie tyle co skrzypi a delikatnie sie rusza...
Najgorsze jest to ze niema za bardzo czego dokręcic...

Barti88
19-04-07, 14:52
to chyba niestety jedna z dolegliwosci tych samochodów.
U mnie nie tyle co skrzypi a delikatnie sie rusza...
Najgorsze jest to ze niema za bardzo czego dokręcic...

jeśli rusza Ci się siedzisko to trzeba wymienić takie małe tulejki sam to robiłem w domu i teraz się nie rusza, było już o tym na forum występuje prawie zawsze po 3-4 latach.

Troll
20-04-07, 15:30
A gdzie te tulejeczki można zakupić?
W ASO krzykneli 120PLN +100za wymiane hii myslałem ze sobie pryma aprylis przełozyli czy co..

sparki72
26-04-07, 08:44
nie pisalem ze sie rusza,tylko skrzypi!!!!!moze ktos wkoncu napisze cos konkretnego!!!

Cobweb
26-04-07, 11:04
nie pisalem ze sie rusza,tylko skrzypi!!!!!moze ktos wkoncu napisze cos konkretnego!!!

tak rusz głową, potem weź WD40 i popsikaj w miejscach gdzie ci skrzypi :bicie: :brawo3:

sparki72
26-04-07, 22:48
widze ze niezly fahowiec z ciebie,psikalem wd40 caly fotel od spodu i nic!

DORIS
27-04-07, 10:09
a Ty jak prosisz o pomoc to moglbys byc milszy i uprzejmie podziekowac jesli ktos ma dobre checi....

polecam podjechac do serwisu, po prostu, zeby chociaz zobaczyli i powiedzieli co to jest, nie musisz naprawiac u nich....
:hinczyk:

mariusz_fiuk
09-03-11, 01:30
Sluchajcie kto chce miec bujany fotel to niech kupuje Civica 7 gen. I Czujcie sie wtedy jak dziadek w bujanym fotelu na werandzie.:)

LemonR
09-03-11, 08:12
I po to odkopałeś ten wątek z 2007 roku?

Maciek7
30-10-12, 23:28
Czy spotkał się ktoś może z bezpłatną naprawą bujającego i skrzypiącego fotelu kierowcy w ASO?
Przeglądając internet znalazłem takie komentarze. Z góry dzięki za pomoc

iljash
01-11-12, 13:40
Po tylu latach ? W cuda bym nie wierzyl i nigdy o tym nie slyszalem. Jest temat jakie tulejki / podkladki trzeba wymienic lacznie z numerami OE czesci na forum. Wszystko opisane i mysle ze dasz rade w razie czego sam to zrobic. Mnie tez to defakakto czeka no ale chyba jak kazdego wlasciciela ep ; /

Maciek7
02-11-12, 09:33
Po tylu latach ? W cuda bym nie wierzyl i nigdy o tym nie slyszalem. Jest temat jakie tulejki / podkladki trzeba wymienic lacznie z numerami OE czesci na forum. Wszystko opisane i mysle ze dasz rade w razie czego sam to zrobic. Mnie tez to defakakto czeka no ale chyba jak kazdego wlasciciela ep ; /

Czytałem, widziałem:) Ale znalazłem również informacje jak napisałem powyżej. Myślałem, że może ktoś to sprawdzał w praktyce. Podzwonie po ASO i się dopytam.
U mnie problem sporadyczny ale mimo to denerwujący.

iljash
02-11-12, 10:56
U mnie tak samo wiec aktualnie jezdze , kilka tulejek i podkladek kupic to nie problem, wiec jak bedzie wolna chwila to wykrece fotel i to powymieniam .
Gdybys dowiedzial sie cos po tym jak poobdzwaniazs ASO, ze cos takiego rzeczywiscie istnieje, to daj znac od razu, tutaj na forum. Mysle ze sporo by bylo zainteresowanych osob. Bo ja do tej pory slyszalem tylko o takich uslugach odplatnych a to sie mija z celem jak wszystko mozna samemu zrobic :)

Maciek7
19-11-12, 16:05
No nie potwierdziło się przynajmniej w Car-Partner, Kraków gdzie za tulejki zawołali ok. 100 zł, a za robociznę ok. 200 zł... :eek:

Natomiast gdyby ktoś był zainteresowany to jako jedyne ASO przedłużyli akcję serwisową na listopad:

"Kampania serwisowa trwa!!
Do końca listopada nadal zapraszamy na bezpłatne sprawdzenie stanu technicznego samochodu Honda
Oferujemy:
- fachową kontrolę podzespołów samochodu
- do 20% rabatu na wybrane części i materiały
- upust 20% na robociznę przy wykonywaniu usługi wynikającej z sprawdzenia samochodu
- upust 20% na wymianę opon przy sprawdzeniu stanu samochodu"

Ja się chętnie sprawdziłem :) wpisu w książce oczywiście nie ma ale notka w systemie zostaje i świadomość, że wszystko ok., koszt 0 zł