Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z 3 rzeczami (tylna szyba,drzwiami oraz oponami)

Cookee
21-04-05, 16:18
Mam 3 problemy kto pomoze temu wysle lizaka:D chodzi o cifa 5g 3d:
1. to przy jezdzie lata mi tylna szyba i odglos tes tak jakby jakis plastyk uderzal denerwujacy troszke halas dziwi mnie to bo szyba jest zamknieta;/
2. kiedy otwieram drzwi od strony kierowy schodza lekko w dol i prz zmykaniu chalasuja bo sie obnizone.. kto wie jak moge je wyregulowac i czym.
3. Jakie powinno byc cisnienie w oponach bo poprzedni urzytkownik zmienil je i opis na drzwiach juz nie pasuje na oponie jest max 3 atmosfery (ile na przod ile na tyl) z przodu mam 2,3 jak rowniez i z tyl :?: :?: :?: Z gory dziekuje!!!

Toms
21-04-05, 16:28
1)nie koniecznie to tylna szyba,sprawdz, czy polka ci nie lata, a jesli to szyba to owin to mocowanie co wchodzi w zamek w ksztalcie literu U tasma izolazyjna zeby ciazniej wchodzila w zaczep u mnie pomoglo
2)poruszaj drzwiami gora dol po otwarciu i najpier stwierdz czy nie masz luzow na zawiasach--> jesli masz to byl temat juz poruszany na forum , trzeba toczyc.... jesli nie to popusc sruby na zawiasach i doreguluj.
3)2,0 - 2,1 tyl i przod

Cookee
21-04-05, 16:32
co do tych drzwi to wlasnie juz nimi ruszalem i nie lataja ale przy otwieraniu drzwi schodza lekko w do co daje ocieranie przy zamykaniu wiec tego nie rozumiem.. probowalem ruszac drzwiami ale latal caly samochod wiec nie wiem co to;/

a co do opony to to nie jest seria byla wymieniana i jej rozmiary to 185 60 r14 wiec jakie w tych powinno byc cisnienie!! :?:

Bono
21-04-05, 16:50
jak latają drzwi, to jak u mnie jest sworzeń w zawiasie do wymiany, a co do opony ja zawsze daje 2.3 na przód i tył i jest ok:)

PAT
21-04-05, 17:15
a wie ktos z wawy ile kosztuje toczenie zawiasow w drzwiach albo cos bo mi sie tez oporowo zamykaja i nawet pasazera sie bardzo ciezko otwieraja, jak sa otwarte to ruszam w dol i gore i jest luz... :(

LIO
21-04-05, 19:37
z tymi drzwiami, to najlepiej podjechac do jakiegos blacharza. Ja tak mialem w 3D podjechalem, wytlumaczylem o co chodzi, on sobie obejrzal i zrobil szybko. Dalem 50zl i po sprawie, a opuszczone po otwarciu byly ladne kilka cm pod katem.
do opony w zaleznosci od obciazenia od 2.2 do 2.4 bara, zreszta gdzies na oponie powinno byc napisane najczesciej w psi, ale moze tez byc w innych miarach