PDA

Zobacz pełną wersję : zawiasy oparć tylnich foteli - stuki z tyłu.

Re5pect86
25-01-11, 22:38
Witam forumowiczów. Mam pytanko gdzie i które to sa zawiasy tylnich oparć foteli gdyż stuka mi cos z tylu tylko ze ewidentnie ejst to stuk w srodku a nie z zawieszenia... czytalem ze w modelu z 2006 r bardzo czesto stukala polka w bagazniku oraz zawiasy oparc tylnich foteli... mozecie mi powiedziec gdzie one dokaldnie sie znajduja?

PiotrN
27-01-11, 15:34
To raczej nie zawiasy a zamki. Zobacz w bagażniku górne rogi oparcia tylnej kanapy. Tam są zamki oparcia tylnej kanapy. Po złożeniu oparcia oklej jakąś taśmą bolce zamków i powinno pomóc.

mariusz05
27-01-11, 16:45
W moim troche inaczej rozwiązałem stukanie tylnych foteli , ściągnąłem plastykową osłone w miejscu gdzie oparcie łaczy sie z siedzeniem i wkrętarką obluzowałem śruby a następnie przykręciłem ,przez ostatnie 2 lata zero stuków od foteli.

krzyniak
01-02-11, 12:18
W moim troche inaczej rozwiązałem stukanie tylnych foteli , ściągnąłem plastykową osłone w miejscu gdzie oparcie łaczy sie z siedzeniem i wkrętarką obluzowałem śruby a następnie przykręciłem ,przez ostatnie 2 lata zero stuków od foteli.

Też niemiłosiernie wali mi z tyłu. Wyjąłem już z bagażnika koło zapasowe, lewarek i wszystko co może stukać. Opuściłem tylne oparcia i żadnej poprawy. Nie mogę dalej zlokalizować stuków. Nie jestem pewien czy dochodzą z górnego mocowania amortyzatorów, czy z dolnego. A może, tak jak piszesz, powodem są śruby łączące oparcie z siedziskiem foteli. Czy żeby dostać się do tych śrub, trzeba w jakiś sposób podnieść fotele, czy plastykowa osłona łatwo da się wyjąć? Pozdrawiam.

mariusz05
01-02-11, 12:59
Z boku od strony drzwi są plastykowe nakładki pod nimi są śruby , poluzowałem je usiadłem na fotelu a następnie przykręciłem.