PDA

Zobacz pełną wersję : Zrotnice, wzmacniacz - gdzie i w jaki sposób umiejscowić?

Waldek
14-01-07, 16:08
Mam zamiar założyć do swojego autka Helixy lub PB 16cm, ale zastanawiam się co zrobić ze zwrotnicami. Na forum znalazłem jak ludzie umieszczają z przodu pod deską. Ale wtedy musiałbym przeciągnąć po 4 kable na każdą stronę drzwi bo tweetery umieszczę w oryginalnych miejscach w lusterkach(tego nie zmienie- nie mam ochoty i miejsca na zabawę w zabudowy słupków), a z tego co wszyscy piszą to przepuszczenie 2 to już duży problem.
Zostały mi dwa wyjscia:umieścic zwrotnice w drzwiach - czy się zmieszczą i czym je przymocować do mat (jakiś klej lub silikon - jaki?) lub wiercić dziury w drzwiach i błotniku i zrobić nowy kanał - czy wtedy koniecznie trzeba zdjąć drzwi, czy też da się dojść jakąś małą wiertaarką od wewnętrznej strony dzrzwi (nie wiem jak wygląda to po zdjęciu boczków, a nie chcę niespodzianek jak się za to wezmę).

Wzmacniacz:
- w jaki sposób zdjąć plastiki w progach aby nic nie urwać?
- czy mocowanie do tylnej kanapy wykonuje się bespośrednio czy lepiej podłożyć jakąś cienką płytę?
- albo jak go przymocować w bagażniku w jedną z tych wnęk przy tylnych lampach?
Kable RCA - jakie budżetowe - czy są jakięś firmy które dają kompromis pomiędzy jakością a ceną?

MartinS
15-01-07, 08:19
zwrotnice w drzwiach lepiej zamontowac wtedy nei trzeba 2 par kabli ciagnąc
-plastiki sa na ztrzaski wiec musisz na wyczucie je odrywac....
-mocowac mozna bezpośrednio do kanapy....

Kosciech
18-01-07, 22:41
Zwrotnice wrzuć w drzwi, bankowo sie zmieszczą gdzieś pod boczkiem. Wzmak spokojnie przykręć bezpośrednio do oparcia kanapy.

MartinS
18-01-07, 22:45
nie wiem po co pisałes to samo co ja....