PDA

Zobacz pełną wersję : D14A2 na D16Z6 w Civic 5D 6gen drobna pomoc

pitbullbk
24-01-11, 20:53
Witam jestem zdecydowany na swapa z D14a2 na D16z6 tylko mam kilka pytań a nie znalazłem odpowiedzi na forum choć szukałem. Mechanike ogarnę bez problemu ale potrzebuje kogoś kto mi wytłumaczy jak to się ma do elektryki ?

jakie wiązki muszę wymienić i czy działa to na zasadzie p&p ?

czy jest ktoś na forum kto by mi ogarnął taką wiązkę ( przerobił ) w formie takiej że ja bym wysłał do zrobienia i odebrał gotową

w planach jest kompresor, czy ten komputer od Z6 można od razu stroić na nadciśnienie ?

w ogóle czy przerabia się coś w wiązce kabinowej ?

Proszę o nie pisanie czegoś w stylu było na forum itp. bo szukałem ale nie było konkretnie opisane

psycholoog
24-01-11, 20:57
z tego co sie orientuje i nawet jestem tego pewien przy wiazce bedziesz mial tylko doprowadzenie 1 kabelka do vteca i zeszlifowanie troche kostki przy kompie bo u ciebie jest immo. a tak reszta jest p&p bo w koncu w przedliftach jest obd1 :) Tak kompa p28 do sie wystroic pod kompresor.

pitbullbk
24-01-11, 21:02
KIedyś ktoś mi powiedział że jak chce wsadzić kompresor i wystroić to musze wiązke zmienić przy D14a2 bo nie jest na OBD1 więc ja tego nie rozumiem już wcale

psycholoog
24-01-11, 21:05
jest na 100% obd1 wiem bo nie jednego przedlifta rozebralem:) Jesli nie wiezysz to luknij sobie przy kompie jakie masz kostki i bedziesz mial odpowiedz.

pitbullbk
24-01-11, 21:13
aha a przerabiasz Kompy ? lub wiązki ?

psycholoog
24-01-11, 21:25
nie nie przerabiam kompow, w wiazce bedziesz mial tylko jeden kabelek do podpiecia vteca. Aha twojego kompa nie da sie przerobic bo wejscie ma obd1 a w srodku jest obd2, wiec szukaj swapa z kompem.

pitbullbk
24-01-11, 21:30
nie no ja mam zamiar wziąć swapa z Kompem tylko chodzi mi o to jak to wszystko po podłanczać i gdzie wsadzić ten dodatkowy kabel niby

psycholoog
24-01-11, 21:32
Jak juz wszystko mechanicznie ogarniesz dasz znac to odezwij sie na pw. Pomoge:)

pitbullbk
24-01-11, 21:34
no a dużo dłubania jest ?