PDA

Zobacz pełną wersję : Samochód zastępczy

JCK
23-01-11, 20:00
Witam. Jutro wstawiam samochód do serwisu na naprawę gwarancyjną. Czy należy mi się samochód zastępczy? Na jakich zasadach to się odbywa?

Pabloss
24-01-11, 12:38
mm z tego c sie orientuje to na zasadzie indywidualnych rozmów z dilerem (serwisem)

4gotten
24-01-11, 14:32
Z tego co wiem to nie ma żadnych odgórnych ustaleń. Otrzymanie auta zastepczego zależy od serwisu. Tak było w moim przypadku.

Jacek65
24-01-11, 15:58
Z tego co słyszałem to ubezpieczenie Assistance daje możliwość otrzymania auta zastępczego.Nie wiem na jakich warunkach:rolleyes:.Ale jak komuś auto jest potrzebne do dojazdu do pracy,to co ma zrobić?Nie jego wina że auto się zepsuło na gwarancji.Po to kupuje się nowe aby nie mieć problemów przynajmniej w okresie gwarancji.No chyba że daną awarię gwarancja nie obejmuje.:)

MateK
24-01-11, 23:55
W Krakowie dostalem jakiegos trupa, ktory mial ponad 10 lat (Civic Shuttle?). Rozkraczyl mi sie dwa razy, po czym go oddalem i powiedzialem co o tym wszystkim mysle. W Poznaniu zawsze dostaje samochod zastepczy i do tego sa to nowe ladnie utrzymane samochody. Wszystko zalezy od dilera. Nam wydaje sie, ze Honda to Honda, ale tak naprawde dilerzy sa rozni, wiec jesli cos Ci nie odpowiada to sie przenies. Jest walka o klienta, wiec zawsze mozna o tym napomknac w serwisie. W kazdym razie diler obowiazku nie ma.

Aaa... w UK zdaje sie, Honda ma obowiazek udostepniania samochodow zastepczych (jesli akurat sa) i jest to zazwyczaj model nizej tzn. masz accorda dostajesz civica, masz civica dostajesz jazz itd., ale jest to informacja nie potwierdzona.