Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : felgi advan racing - repliki

endriu21
23-01-11, 17:31
cześć,

czy do tych felg będą pasowały normalne śruby z nieoryginalnych alusow, ta sama sprawa tyczy się śrub zabezpieczających? Bo słyszałem a jakiś imbusach specjalnych itp i teraz nie wiem

Infi
23-01-11, 17:48
otwory na sruby/nakretki sa waskie i jesli bedziesz chcial zalozyc zwykle nakretki to potem jesli jeszcze na to zalozysz klucz to gwarantuje ci iz zerwiesz lakier przy pierwszym przykrecaniu alusow, dlatego wrecz obowiazkowe w advanach jest posiadanie srub/ nakretek imbusowych.

Karuzel
23-01-11, 18:08
ja mam takie repliki advanow i na poczatku mialem zwykle nakretki od alusow i pasowaly bez problemu i klucz wchodzil normalnie bez zadnych problemow :)

Infi
23-01-11, 18:53
no ja tez mam 16tki advana i chcac zalozyc normalne nakretki i na to klucz, gdybym chcial je dokretic to bym kluczem wyryl lakier w sciankach otworu na sruby, mozna co prawda pobawic sie kluczem o waskiej sciance ale najlepszym roziwazaniem jest sruba. nakretka imbusowa wtedy nie ma zadnego ryzyka uszkodzenia lakieru na alusie.

Snajper
23-01-11, 19:00
Hello/
Do mnie zawitają w/w feli i mam pytanie odnośnie zabezpieczenia tych felg jakiej firmy i jakiej wielkości śruby macie na nich założone ???
Planuje zakup McGard rozmiar M12 x 1.5 Black; 1.46" Overall Length 3/4"
http://www.mcgard.com/prod_imgs/LockConeRegB.jpg
i czy podejdą ??

endriu21
23-01-11, 19:06
czyli 1:1 to musi się jeszcze ktoś wypowiedzieć :) to w takim razie nie macie śrub zabezpieczających na nich czy są jakieś specjalne ? Bo takie jak pokazał kolega wyżej wychodzi ze tez może nie podejść bo klucz będzie ocierał...

Infi
23-01-11, 23:10
jesli sruba ma byc zwykla to musisz miec nasadke o waskiej sciance tzw nasadka do alufelg. ale ja tego nie uznaje bo majac 2 razy takie nasadki je rozwalilem gdy po calym sezonie nakretki sie zapiekly i nasadka nie dala rady odkrecic nakretek i pekla. a nie musze chyba mowic ze jesli by mi sie to stalo na trasie to ciezko widze wymiane kola:( bez waskiej nasadki. nawet pozyczajac od kogos klucz to zapewne zwykly gruby i wtedy niszczysz alufelge...

sebush
24-01-11, 08:19
ja sobie zakupilem visiony do advanow, maja nasadke imbusowa do tego sa dosyc dlugie wiec problemow przy takich nie bedzie:)
http://img200.imageshack.us/i/vision0.jpg/

J.J.
24-01-11, 09:15
Teraz też bym takie własnie kupił, jak brałem, to jeszcze Jarus nie miał ich w ofercie, tylko te zwykłe, ale nie ma z nimi problemu.