DobekBdg
23-01-11, 12:24
Panowie mam takie pytanie oraz nietypowy problem.
Obecnie przeprowadzam maly remont remont silnika D16Z6 zarzucilem nowe pierscienie rik nominal oraz panewki acl tak zeby byl w miare zdrowy dol ( byl bez progow owal zmierzony i nie trzeba bylo szlifowac)
http://lh3.ggpht.com/_UQ_BPVdKSb0/TTr_Dtsey1I/AAAAAAAAAjQ/izDVZpogedU/s640/SDC11626.JPG
wszystko to po to bo chce zakladac turbo (obecnie nie stac mnie na zakucie i dmuchne 0.5bara ale na wakacje chcialbym zmienic korby i tloki z vitary) i moje pytanie brzmi tak:
czy zakladac od razu barana, wstawic sprezare, westgate'a orurowanie ic i zawor blow off do kupy na silnik ustawic doladowanie na 0.1 - 0.2 i wtedy dociarac jak normalny silnik po remoncie nie przekraczajac 3500rpm
czy tez zlozyc go na sucho na seryjnym dolocie i kolektorze dotrzec przez 1000km i wtedy wpakowac turbo ??
i jezeli zle rozumuje niech mnie ktos poprawi docierac chce tak:
- olej mineralny przejechac jakies 50km- 100km spokojna jazda max 3000 rpm
- zlac olej zmienic filtr
- zalac znowu mineral docierac go 1000km z poczatku spokojna jazda 3000 - 3500
- stopniowa dochodzac do 5500
- zlac olej i zalac docelowo syntetykiem
ale pytanie z turbo czy bez ??
oraz jaki docelowo polecacie olej
Obecnie przeprowadzam maly remont remont silnika D16Z6 zarzucilem nowe pierscienie rik nominal oraz panewki acl tak zeby byl w miare zdrowy dol ( byl bez progow owal zmierzony i nie trzeba bylo szlifowac)
http://lh3.ggpht.com/_UQ_BPVdKSb0/TTr_Dtsey1I/AAAAAAAAAjQ/izDVZpogedU/s640/SDC11626.JPG
wszystko to po to bo chce zakladac turbo (obecnie nie stac mnie na zakucie i dmuchne 0.5bara ale na wakacje chcialbym zmienic korby i tloki z vitary) i moje pytanie brzmi tak:
czy zakladac od razu barana, wstawic sprezare, westgate'a orurowanie ic i zawor blow off do kupy na silnik ustawic doladowanie na 0.1 - 0.2 i wtedy dociarac jak normalny silnik po remoncie nie przekraczajac 3500rpm
czy tez zlozyc go na sucho na seryjnym dolocie i kolektorze dotrzec przez 1000km i wtedy wpakowac turbo ??
i jezeli zle rozumuje niech mnie ktos poprawi docierac chce tak:
- olej mineralny przejechac jakies 50km- 100km spokojna jazda max 3000 rpm
- zlac olej zmienic filtr
- zalac znowu mineral docierac go 1000km z poczatku spokojna jazda 3000 - 3500
- stopniowa dochodzac do 5500
- zlac olej i zalac docelowo syntetykiem
ale pytanie z turbo czy bez ??
oraz jaki docelowo polecacie olej