Zobacz pełną wersję : Rozrusznik w 6 genie D15B2 Wymiana???
Witam Drodzy koledzy mam problem z rozrusznikiem w mojej hance nie łapie za kazdym razem..Prosze was doradzcie co robić wymiana ? czy regeneracja ?? i jeśli bedzie ktoś łaskaw opisać mniej wiecej czy samemu nie mając garazu da sie odkrecić owe cudeńko czy jest z tym duzo kłopotu?? trzeba miec kanał...Prosze was o pomoc Pozdrawiam silniczek d15b2 CIVIC 6 GEN
Jeśli coś to regeneracja. Koszty nie powinny być jakieś straszne. A czy da się wyjąc bez kanału powiem tak powinno się bez większego problemu dać. Wyjmowałem bez kanału z d13b2 , D16y7 to pewnie i tu się da. Pamiętaj o odłączeniu akumulatora. Poszukaj na forum coś powinno być. A jak nie to w manualu coś znajdziesz.
gdzie znalesc ,manual??? i moze poprostu ktos mi to opisze jak odkrecic ten rozrusznik
silniczek d15b2 CIVIC 6 GEN
D15B2 ale w V genie jest od strony ściany grodziowej przykręcony na 2 śruby chyba 13, i jeszcze jeden przewód od aku. Trzeba się troszkę nawyginać ale obejdzie się bez kanału dojście od góry.
pozdr
A skąd ci się wziął D15B2 w VI generacji ?
aparat zapłonowy tez musze odkrecać???
gdzie znalesc jakis manuale?? albo foto relacje z takiego zabiegu zeby troche rozjaśnić
odkrecasz klemu i rozrusznik zadnego aparatu jak nie wiesz jak to zrobic to zajedz do mechanika zrobi to w 5 min za browara:)
i tez mnie ciekawi co robi d15b2 w VI genie
sorki silnik to D15Z6 vtec ekonomy
pokrecilem bo wczesniej w 5genie mialem wlasnie ten d15b
D15z6
halo halo pomozecie opisać wymiane jakoś łopatologicznie jak odkrecić rozrusznik w silniku d15z6
wyciagnij puche filtra powietrza i rozrusznik bedziesz widzial, odkrecasz kleme minusowa z aku, odkrecasz gruby kabel z rozrusznika, wyciagasz wsuwke, wykrecasz 2 sruby (na klucz 13) i rozrusznik wychodzi
wyciagnij puche filtra powietrza i rozrusznik bedziesz widzial, odkrecasz kleme minusowa z aku, odkrecasz gruby kabel z rozrusznika, wyciagasz wsuwke, wykrecasz 2 sruby (na klucz 13) i rozrusznik wychodzi
w D16Z6 podobnie to wygląda ?
do auta mam kawałek i chciał bym wymienić rozrusznik za pierwszym podejściem :p
w D16Z6 podobnie to wygląda ?
tak
D16Z6 (solka) - wyjąłem taki rozrusznik:
http://img405.imageshack.us/img405/4912/39225758.jpg
a taki przyszedł mi pocztą (niby też z D16Z6):
http://img864.imageshack.us/img864/9379/5555a.jpg
Będzie pasować ?
przymierz, jak wejdzie na miejsce to bedzie ok