Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jak wyciagnac fabryczne radio.

wilku1
22-01-11, 09:15
Witam,potrzebuje pomocy... Padło mi fabryczne radio,a dokładniej laser w CD,gra jakaś minutę i chyba po nagrzaniu zaczyna coś dziwnie charczec w glosnikach i przesjakuje na utworach a potem to już jest tylko Error.Co do naprawy to się chyba nie opłaca bo z tego co widziałem to za 200-300 zł idzie kupić już takie fadyjka,tylko jak je wymontowac,robił już ktoś to z Was?

leonik
22-01-11, 09:48
CIVIC HB
Najlepiej robić to w ciepłym miejscu,żeby spinki nie pękły.
1.przesuwasz fotel maksymalnie do tyłu.podważasz płaskim małym śrubokrętem dwie okrągłe zaślepki po obu stronach na panelu środkowym,gdzie jest hamulec ręczny itp.wykręcasz obie śruby.
2.przesuwasz fotel maksymalnie do tyłu,ściągasz zaślepki,odkręcasz śruby.
3.Zaciągasz ręczny,podnosisz do góry element zintegrowany ze schowkiem .odpinasz kostkę od zapalniczki i podgrzewania siedzeń(3 kostki)
4.opuszczasz ręczny.
5.demontujesz okrągłe spinki znajdujące się : jedna pod kierownicą po prawej stronie , druga pod schowkiem po lewej stronie
6.wyciągasz plastikowy element znajdujący się całkowicie po lewej stronie kierownicy,tak jakby od czoła drzwi,odkręcasz śrubę mocującą plastikową osłonę pod kierownicą
7.osłona pod kierownicą jest na zatrzaskach więc delikatnie pociągasz w swoją stronę
8.cały element z tworzywa ten wokół hamulca ręcznego,z takim małym otwieranym schowkiem ,jest na zaczepach.Też go delikatnie demontujesz
9.pociągasz radio i delikatnie "wyskakuje". demontujesz górną plastikową zaślepkę w kształcie trójkąta o zaokrąglonych bokach,która jest nad radiem
10.ściągasz radio

Jak o czymś zapomniałem, poprawcie :)

wilku1
22-01-11, 09:59
Yhy,serdeczne dzięki za informacje,coś czułem ze do latwizny nie będzie to nalezec,ale nie wiedziałem ze będzie aż taz zle... No nic do odważnych świat należy ;)

leonik
22-01-11, 11:39
nic trudnego :) 5 śrubek i 2 spinki . próbuj.zrobisz to w 10 minut :cool:

MateK
25-01-11, 00:13
Problem zdaje sie pojawiac w momencie kiedy montujesz nie fabryczne radio i chcesz miec obsluge z kierownicy. W wypadku fabrycznego to z tego co widze dramatu nie ma. Tylko te plastiki w civicu gowniane, wiec trzeba uwazac zeby niczego nie zlamac.