PDA

Zobacz pełną wersję : wzmacniacz

tygrys771
20-01-11, 19:10
witam dzisz przyszedł mi nowy wzmacniacz i po jego podłączeniu rozlega sie takie dudnienie(taki dzwiek jak sie odpala suba) z suba nawet gdy przycisze radio to to jest. dodam jeszcze ze muzyki prawie wcale nie słychac w nim. Na starym wzmacniaczu było wszystko oki Pomóżcie co to może byc wzmacniacz do bani czy co

szastal
20-01-11, 19:35
co to może byc wzmacniacz do bani[/B] czy co

Duże prawdopodobieństwo, jeśli sam czegoś źle nie podłączyłeś, a jak masz stary to go podłącz i zobacz czy wszystko ok i będziesz wiedział.

Rogal89
21-01-11, 21:47
Możesz mieć gdzieś zwarcie,że ci dudni poszukaj podłączenia kabelków :)

tygrys771
22-01-11, 16:41
teraz mam jeszcze jeden a w sumie dwa problemy:
1. tuba gwiżdze(świszcze) gdy silnik odpalony gdy dodaje gazu ten efekt jet mocniejszy
2. doszedłem dlaczego tak buczało ale w sumie nie wiem bo jak zmniejsze bas na wzmacniaczu i prawie go wycisze to gra ale słabo nie wiem kable za cienkie.
zestaw mam podłaczony na taki zestaw kabli
http://allegro.pl/komplet-przewodow-do-wzmacniacza-tuby-caraudio-i1424614011.html
a wzmacniacz ma 1800W mocy muzycznej pomoże mi ktoś???

szastal
22-01-11, 20:42
napisz lepiej co to za wzmacniacz bo widać że nie ma filtrowania jak ci świszczy podczas dodawania gazu, kable do wzmaka bezpośrednio z aku ?

tygrys771
23-01-11, 10:59
wzmacniacz http://allegro.pl/wzmacniacz-samochodowy-first-austria-1800w-nr-802-i1425191885.html
kable plus prosto z aku a masa z podłogi w bagażniku

Chipsy2
23-01-11, 12:10
A kabli już cieńszych (czytaj tańszych) nie było na allegro. Większej tandety nie widziałem. Co do świszczenie poczytaj temat podklejony w dziale a dokładniej zapoznaj się z wypowiedziami Piotrka (ppm702). Te kabelki to sobie można nie wiem do czego użyć ale na pewno nie do wzmacniacza który ma jakąś tam troszkę większą moc.

nike69
23-01-11, 14:43
caly zestaw wraz z sygnalowkami za taka kase to rzeczywiscie nie ma co sie spodziewac, no a stary wzmak miales tez na tych kablach? jesli wszystko zostalo tak jak bylo a tylko wzmak przelozyles to cos z nim jest nie tak. moze wzmacniacz przykreciles do blachy w bagazniku, moze przez te sygnalowki ale raczej nie przez kable zasilajace bo ja tez mam jakies najtansze i nie ma problemow moje maja srednice ok 8mm. btw moze mi ktos wytlumaczyc o co chodzi z tymi mm2 jesli kabel ma 10mm2 to jaka jest jego srednica??
moze problem rozwiaze podpiecie systemu tak jak radzi ppm702 zeby nie bylo petli masy, czyli do radia tez osobne zasilanie.
a moze sygnalowki polozyles obok zasilajacych? albo obok wiazki w aucie?

btw nie rozumiem twojego 2 pkt :)

Kochu
23-01-11, 19:28
wyraznie twoj problem wynika z przebicia. Sproboj puscic kable zasilajace w odległosci jakis 1metr od sygnalowych chinch jesli to nie to to przynajmniej wyeliminujesz jeden z mozliwych sposobow ktore by to rozwiazały

szastal
23-01-11, 21:01
Prosta sprawa ,zostaw zasilające a sygnał na krótko z jakiegoś disckmana czy czegoś takiego będziesz wiedział gdzie jest wina, a swoją drogą to bo takim zestawie się nie dziwie że są problemy .