Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Nie działają przednie wycieraczki na "chwilowym" położeniu

lukiwch
20-01-11, 18:35
Padł mi chyba mechanizm włączania wycieraczek tak na szybko (wajcha w dół)... zauważyłem, że odkąd jest zimno to nie chce działać... wie ktoś, gdzie szukać przyczyny?? Bardzo rzadko zadziałają i to na chwilę ale jak ponowię próbę to mogiła ... Gdzieś wyczytałem, że to może być od zaśniedziałych styków...

PS. jak przytrzymam wajchę w dół jak zadziała to skokowo przesuwa wycieraczki po szybie.

HELP!

lukiwch
22-01-11, 20:44
Up: Dziś sprawdziłem i na najszybszym biegu też nie działają ... Wie ktoś od czego to może być?

arczikr
23-01-11, 10:56
Tak jak napisałeś, przyczyną są zaśniedziałe styki. Wyjmij cały przełącznik od wycieraczek, (nie musisz odkręcać koła kierownicy, tylko ściągnij osłone kolumny i małym śrubokrętem dostaniesz się do 2 śrubek które trzymają przełącznik)rozbierz go podwadzając zaczepy i przeczyść wszystko cieńkoziarnistym papierem ściernym, dodatkowo możesz użyć odrdzewiacza w sprayu lub innego preparatu do styków.

nikog0
28-04-13, 12:25
Dzisiaj to samo stało się u mnie... Można rozebrać ten przełącznik i przeczyścić naprawić i nie się nie rozsypie i da się go złożyć z powrotem? czy sobie darować i od razu nowy kupić?

Marcin2000
28-04-13, 14:02
czyścić i kontakt spray...