Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : szuranie na rondzie

carlos
11-01-07, 11:56
Witam
problem jest następujący... kiedy robie kółko na rondzie lub zawracam na parkingu i mocno skręce kierownicą słychać regularny szum.. szuranie jak by w jednym miejscu gdzieś ocierało... kapcie to 175/70/13 czy macie jakieś pomysły co to może być...
sprawa występuje tylko kiedy skręcam.. na wprost nie ma żadnego problemu..
z góry dzięki
carlos

rafalb33
11-01-07, 13:08
A moze to bardziej takie terkotanie jak grzechotka? Wtedy na bank przegub.

carlos
11-01-07, 13:32
A moze to bardziej takie terkotanie jak grzechotka? Wtedy na bank przegub.

coś w tym stylu .... czy można z tym jeździć jeszcze trochę ... ? ile może kosztować naprawa ew. wymiana..?

szpulek
11-01-07, 13:51
mam nowy przegub bo nie pasowal do mojego, wiec mi lezy, poszlo PW.. pzdr

rafalb33
11-01-07, 14:12
Naprawiac sie nie naprawia, tylko wymienia. Zalezy jaki przebug jak masz abs to bedzie sporo drozszy. Ja do siebie płaciłem jakies 280 zl za japonski do wersji z absem. Plus robocizna

Lcfr
11-01-07, 16:27
Witam
problem jest następujący... kiedy robie kółko na rondzie lub zawracam na parkingu i mocno skręce kierownicą słychać regularny szum.. szuranie jak by w jednym miejscu gdzieś ocierało... kapcie to 175/70/13 czy macie jakieś pomysły co to może być...
z góry dzięki
carlos

jezeli terrkotanie to przegub...
jezeli szuranie to np. mogła sie wypiac zapinka plastikowego nadola i ociera na wiekszym skrecie(wystarczy to obejrzec-na nadkolu zostaje slad...)
nie napisałes czy szum przy skrecie w jedna strone tylko...?

carlos
11-01-07, 23:47
Witam
z góry dzięki
carlos

jezeli terrkotanie to przegub...
jezeli szuranie to np. mogła sie wypiac zapinka plastikowego nadola i ociera na wiekszym skrecie(wystarczy to obejrzec-na nadkolu zostaje slad...)
nie napisałes czy szum przy skrecie w jedna strone tylko...?

Nie zwróciłem na to uwagi czy tylko w jedną stronę.. jutro rano sprawdzę i napiszę.. nie jest to osłona nadkola bo sprawdzałem... dziś jechałem siekierkowską trochę szybciej i na kierownicy słychać lekkie drgania...??.. czy prawdą jest że są przeguby wewnętrzne i zewnętrzne...???? :speszony:

Lcfr
12-01-07, 00:03
czy prawdą jest że są przeguby wewnętrzne i zewnętrzne...???? :speszony:

prawda...
i jak stuka na zakretach to przewaznie zewnetrzny

carlos
12-01-07, 16:00
czy prawdą jest że są przeguby wewnętrzne i zewnętrzne...???? :speszony:

prawda...
i jak stuka na zakretach to przewaznie zewnetrzny

sprawdziłem dziś.. szura tylko jak skręcam w lewo.. :( w prawo wszystko gra... żadna zapinka nie odstaje.... czyli co..lewy zewnętrzny przegub poszedł... ???

Raveland
12-01-07, 17:29
jak to przegob i bedziesz go wymienial to wymontuj go i z nim do sklepu bo mozesz pare razy jezdzic i go wymieniac zanim trafisz na odpwoedni
katalogi sa bleddne
ja mam abs a pasowal do mnie bez abs

rafalb33
12-01-07, 20:23
Z absem ma dodatkowa zebatke.Pasowac bedzie tylko czy dalej masz abs?

carlos
12-01-07, 22:24
Z absem ma dodatkowa zebatke.Pasowac bedzie tylko czy dalej masz abs?

a można jaśniej....? chodzi o czujnik....? mam abs i działa ;)

mam jeszcze jedno pytanie.. czy powinny być luzy przy końcówkach drążka ....?