Zobacz pełną wersję : szuranie na rondzie
Witam
problem jest następujący... kiedy robie kółko na rondzie lub zawracam na parkingu i mocno skręce kierownicą słychać regularny szum.. szuranie jak by w jednym miejscu gdzieś ocierało... kapcie to 175/70/13 czy macie jakieś pomysły co to może być...
sprawa występuje tylko kiedy skręcam.. na wprost nie ma żadnego problemu..
z góry dzięki
carlos
A moze to bardziej takie terkotanie jak grzechotka? Wtedy na bank przegub.
A moze to bardziej takie terkotanie jak grzechotka? Wtedy na bank przegub.
coś w tym stylu .... czy można z tym jeździć jeszcze trochę ... ? ile może kosztować naprawa ew. wymiana..?
mam nowy przegub bo nie pasowal do mojego, wiec mi lezy, poszlo PW.. pzdr
Naprawiac sie nie naprawia, tylko wymienia. Zalezy jaki przebug jak masz abs to bedzie sporo drozszy. Ja do siebie płaciłem jakies 280 zl za japonski do wersji z absem. Plus robocizna
Witam
problem jest następujący... kiedy robie kółko na rondzie lub zawracam na parkingu i mocno skręce kierownicą słychać regularny szum.. szuranie jak by w jednym miejscu gdzieś ocierało... kapcie to 175/70/13 czy macie jakieś pomysły co to może być...
z góry dzięki
carlos
jezeli terrkotanie to przegub...
jezeli szuranie to np. mogła sie wypiac zapinka plastikowego nadola i ociera na wiekszym skrecie(wystarczy to obejrzec-na nadkolu zostaje slad...)
nie napisałes czy szum przy skrecie w jedna strone tylko...?
Witam
z góry dzięki
carlos
jezeli terrkotanie to przegub...
jezeli szuranie to np. mogła sie wypiac zapinka plastikowego nadola i ociera na wiekszym skrecie(wystarczy to obejrzec-na nadkolu zostaje slad...)
nie napisałes czy szum przy skrecie w jedna strone tylko...?
Nie zwróciłem na to uwagi czy tylko w jedną stronę.. jutro rano sprawdzę i napiszę.. nie jest to osłona nadkola bo sprawdzałem... dziś jechałem siekierkowską trochę szybciej i na kierownicy słychać lekkie drgania...??.. czy prawdą jest że są przeguby wewnętrzne i zewnętrzne...???? :speszony:
czy prawdą jest że są przeguby wewnętrzne i zewnętrzne...???? :speszony:
prawda...
i jak stuka na zakretach to przewaznie zewnetrzny
czy prawdą jest że są przeguby wewnętrzne i zewnętrzne...???? :speszony:
prawda...
i jak stuka na zakretach to przewaznie zewnetrzny
sprawdziłem dziś.. szura tylko jak skręcam w lewo.. :( w prawo wszystko gra... żadna zapinka nie odstaje.... czyli co..lewy zewnętrzny przegub poszedł... ???
jak to przegob i bedziesz go wymienial to wymontuj go i z nim do sklepu bo mozesz pare razy jezdzic i go wymieniac zanim trafisz na odpwoedni
katalogi sa bleddne
ja mam abs a pasowal do mnie bez abs
Z absem ma dodatkowa zebatke.Pasowac bedzie tylko czy dalej masz abs?
Z absem ma dodatkowa zebatke.Pasowac bedzie tylko czy dalej masz abs?
a można jaśniej....? chodzi o czujnik....? mam abs i działa ;)
mam jeszcze jedno pytanie.. czy powinny być luzy przy końcówkach drążka ....?