Zobacz pełną wersję : Elektryczne szyby tyl
Witam mam maly problem z zamontowaniem elektryki tylnych szyb.
Kupilem okazyjnie razem z wiazkami tymi w drzwiach oraz klamkami i jak wszystko podlacze to nie dzialaja ,centralny zamek tak a elektryka nie, silniczki sa napewno dobre.
Teraz mam pytanie bo dopiero zaczynam sie tym bawic i tak dziwnie zaczalem bo od tylu ale z przodu tez nie ma elektryki czy to ma jakis zwiazek jedno z drugim.
bo jezeli podlacze elektryke szyb do centralnego bo to te same wtyczki to dziala.
Jakies sugestie kogos kto wie o co chodzi
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?57697-FOTOinstrukcja-SWAP-Elektryczne-szyby-tylne tu masz temacik o swapie elektryki jak by co mam podłokietnik z vti z anglika mogw przerobić na eropejski
a ile chcesz za ten podlokietnik juz przerobiony
Czymże różni się przerobiony od nieprzerobionego?? Zmienonym miejscem przyciskiem blokady??
ja niewiem ale jezeli tylko tym to sam moge to przerobic jak juz kupie podlokietnik
Z przodu nie ma bezpieczników nawet od szyb tylnych, nie wiem czy zauważyłeś, Ja zrobiłem to tak, że napięcie brałem z włącznika szyby pasażera, wymiana tej obudowy na podłokietnik, i zmiana bezpiecznika szyby z 20A na 30A poszło dosyć sprawnie i z perspektywy czasu wszystko ładnie chodzi. Mierniczek albo jakaś "neonka 12V" w łapkę i do auta.
P.S.
Podłokietnik z angielskiej wersji od europejskiej różni się tylko zamienionymi położeniam i przełącznika szyby pasażera <-> globalnego włącznika.
Podłokietnik z angielskiej wersji od europejskiej różni się tylko zamienionymi położeniam i przełącznika szyby pasażera <-> globalnego włącznika.
tak to prawda nie zauwazylem ze da się to tak po prostu przekręcić :)
Jakub Skalski
21-01-11, 17:56
Problem z szybami z tyłu polega na tym aby wszystko działało i było orginalne (siłowniki klamka z przyciskiem wiązka kablowa) więc musisz mieć orginalną wiązkę kablową od słupka tylnich drzwi do podłokietnika we wtyczkach jakie przechodzą przez drzwi są jak pamiętam 3 lub 4 piny.
W autach bez elektrycznych szyb są tyylko 2 piny (od zamka centralnego).Można pociągnąć kabel zasilający do każdych drzwi z puszki bezpieczników ale jest to amatorskie rozwiązanie chociaż pod dywanikami nie widać jakie kto ma kable.Grunt aby działało.
Wyjściem jest adaptacja wiązki z Anglika ale warto wtedy pokusić sie na kupno podłokietnika i mamy bogatszą wersje naszej Hondy.