Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Elektryczne szyby tyl

Badmichal
18-01-11, 18:53
Witam mam maly problem z zamontowaniem elektryki tylnych szyb.
Kupilem okazyjnie razem z wiazkami tymi w drzwiach oraz klamkami i jak wszystko podlacze to nie dzialaja ,centralny zamek tak a elektryka nie, silniczki sa napewno dobre.
Teraz mam pytanie bo dopiero zaczynam sie tym bawic i tak dziwnie zaczalem bo od tylu ale z przodu tez nie ma elektryki czy to ma jakis zwiazek jedno z drugim.
bo jezeli podlacze elektryke szyb do centralnego bo to te same wtyczki to dziala.
Jakies sugestie kogos kto wie o co chodzi

raq22100
18-01-11, 19:16
A faq czytales?

Bolsik
19-01-11, 00:00
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?57697-FOTOinstrukcja-SWAP-Elektryczne-szyby-tylne tu masz temacik o swapie elektryki jak by co mam podłokietnik z vti z anglika mogw przerobić na eropejski

Badmichal
19-01-11, 18:12
a ile chcesz za ten podlokietnik juz przerobiony

reXio
19-01-11, 20:08
Czymże różni się przerobiony od nieprzerobionego?? Zmienonym miejscem przyciskiem blokady??

Badmichal
20-01-11, 07:33
ja niewiem ale jezeli tylko tym to sam moge to przerobic jak juz kupie podlokietnik

Dobraku
20-01-11, 07:40
Z przodu nie ma bezpieczników nawet od szyb tylnych, nie wiem czy zauważyłeś, Ja zrobiłem to tak, że napięcie brałem z włącznika szyby pasażera, wymiana tej obudowy na podłokietnik, i zmiana bezpiecznika szyby z 20A na 30A poszło dosyć sprawnie i z perspektywy czasu wszystko ładnie chodzi. Mierniczek albo jakaś "neonka 12V" w łapkę i do auta.

P.S.
Podłokietnik z angielskiej wersji od europejskiej różni się tylko zamienionymi położeniam i przełącznika szyby pasażera <-> globalnego włącznika.

Bolsik
20-01-11, 17:39
Podłokietnik z angielskiej wersji od europejskiej różni się tylko zamienionymi położeniam i przełącznika szyby pasażera <-> globalnego włącznika.
tak to prawda nie zauwazylem ze da się to tak po prostu przekręcić :)

Jakub Skalski
21-01-11, 17:56
Problem z szybami z tyłu polega na tym aby wszystko działało i było orginalne (siłowniki klamka z przyciskiem wiązka kablowa) więc musisz mieć orginalną wiązkę kablową od słupka tylnich drzwi do podłokietnika we wtyczkach jakie przechodzą przez drzwi są jak pamiętam 3 lub 4 piny.
W autach bez elektrycznych szyb są tyylko 2 piny (od zamka centralnego).Można pociągnąć kabel zasilający do każdych drzwi z puszki bezpieczników ale jest to amatorskie rozwiązanie chociaż pod dywanikami nie widać jakie kto ma kable.Grunt aby działało.
Wyjściem jest adaptacja wiązki z Anglika ale warto wtedy pokusić sie na kupno podłokietnika i mamy bogatszą wersje naszej Hondy.