Zobacz pełną wersję : Problem z wycieraczkami :-(
Witam.Moim problemem jest to ze w zime jak wycieraczki przymarzly to wlaczylem je i cos strzelilo...od wtedy przy wlaczeniu wycieraczek...gdy wycieraczki wykonuja polowe ruchu do gory jest takie dosc glosne strzelenie...widac ze przed momentem strzelenia wycieraczki maja jakis opor...po miesiacu silniczek nie ma sily juz robic tego strzelenia i w polowie mi sie zatrzymuja i nie ida dalej:-/Mogli byscie mi powiedziec czym spowodowane jest to strzelenie i co mam do wymiany bacz naprawy??:-(Z gory dzieki za pomoc :-)
jak nie wyciagniesz mechanizmu i nie sprawdzisz to się nie dowiesz. Nie wiem jak w 6gen ale pewnie jest tak samo jak w 5gen czyli wszystko jest w podszybiu. licz się z tym że spinki będziesz musiał kupic do podszybia bo zazwyczaj się urywają.
thompson17
18-01-11, 20:45
tak to sie kończy kolego jak nawet sie nie chce wycieraczek od szyby przed jazdą "oderwać" :)
teraz będziesz miał niepotrzebna robote :)
albo ci sie tylko odkrecila na wieloklinie od silniczka albo ci spadl ramie od mechanizmu albo najgorsze peklo takie glastikowe cudo w mechanizmie tak czy tak musisz wszyskto wyciagnac
ja obstawiam, że ten plastik pękł na mechanizmie...też to miałem kiedyś pęknięte w 5 genie w sedanie, tylko że nie od zimy, u mnie to pękło samoistnie jakoś i podobne objawy miałem. Ja to jakoś naprawiłem wtedy bez wymieniania całego mechanizmu, ale jak znajdziesz to gdzies za grosze to nie warto sie bawić...na wieloklinie raczej mu się to nie odkręciło...