Zobacz pełną wersję : Konsola nawiewu.
Witam. Brak podświetlenia konsoli nawiewu . Żarówki zmieniłem na nowe i dale nie świeci? autko to d15b7
Witam,
a bezpieczniki sprawdzone?
Tylko jeden jest spalony 7,5 A, ale on odpowiada niby za pamięć zegarka, ( tak wyczytałem) jeszcze jedno: przyciski się świecą - a suwaki nie.
maniak2007
18-01-11, 18:07
wyciagnij zarówki z nawiewu i miernikiem posprawdzaj czy prąd dochodzi.
I na przyszlość, używaj trochę wiecej znaków interpunkcyjnych, bo ciężko się czyta taka litanie:o
sprawdz czy kostki co idą do nawiewu masz dobrze dociśnięte i czy nie wychodzi żaden pin
moze zle zamontowales zaroweczki tj. odwrotnie ? Bo wtedy nie beda ci swiecily,posprawdzaj jak najwiecej mozliwosci sam.
A to konsola w ogóle się świeci? Bo u mnie w EJ6 tylko przyciski od kierunku nawiewu. I nic więcej (no, przycisk od awaryjnych i dioda przy ogrzewaniu tylnej szyby). Ja cię, niespodzianka :D może ktoś wysłać zdjęcie podświetlonej konsoli wieczorową porą? nawet zrobione kalkulatorem, byle bym widział co i gdzie się świeci. Z góry dzięki, pozdro!
moze zle zamontowales zaroweczki tj. odwrotnie ? Bo wtedy nie beda ci swiecily,posprawdzaj jak najwiecej mozliwosci sam.
żarówki by mu świeciły,jesli by miał diody to by nie świeciły jeśli by źle je wsadził. W diodach jest + i -
Witam,
A jakie tam są żarówki na suwakach w EJ9?
Chyba muszę u siebie wymienić bo mi również nie świecą.
PS któy bezpiecznik odpowiada, za te żarówki?
Pragnędodać, że niedawno wymieniałem oświetlenie nawiewu i wszystkie kostki sąprawidłowo wpięte.
pozdrawiam
bzc
suwaki w V gen nie świecą (nie ma tam żadnych żarówek) jest w nich plastik który "przewodzi" światło
a jak w EJ9? 6g?
tam jest żarówka czy tylko plastik?
bzc