Zobacz pełną wersję : Cichy terkot :(
Mam problem, wczesniej go nie było albo byl ale bardziej cichy, mianowicie jadac na zakrecie gdy dodaje gazu slysze cichy terkot dochodzący od kół.. bylem u mechaniora i mowi ze przeguby powinny byc ok.. tez sam sprawdzałem (kiera na maxa w lewo lub w prawo i jazda w kolko - kompletna cisza) jedank jesli tylko lekko skrece kola (1/2 maxymalnego skretu kierownicy) i dodam gazu mocniej ruszając to slysze ten terkot :( to przeguby czy moze cos innego zaczyna sie zuzywac ?
Jezeli terkotu nie ma gdy skręcasz na luzie, a pojawia sie tylko gdy dodajesz gazu to ja bym stawiał jednak na przeguby.
najprędzej przeguby. U mnie nic nie terkotało przy skręconych kołał i przy delikatnym zawracaniu poprostu przestał reagować na gaz, ja w gaz a on stał :)) ale to był passat...
No wiec to przeguby tak jak inni twierdza.. dowiedzialem sie iz koła nie musza byc na maksa skrecone aby bylo to slychac..
Mam tylko problem
bo cizko uwierzyc aby az 2 przeguby poszly do odstawki jednocześnie wiec nie wiem ktory to stuka :( skrecajac w lewo dajac gazu stuka, skrecajac w prawo dajac gazu tez stuka ale chyba mniej i chyba z tej samej strony (czyli skrecam w lewo stuka lewy skrecam w prawo tez chyba lewy).. to mozliwe ? czy jednak mam 2 do wymiany ??
[ Dodano: Nie 14 Sty, 2007 ]
prosze o odp :)
nie ważne który stuka, wymień oba. Wymienisz jeden to daje 100 że za chwile padnie drugi. Wymień oba i po sprawie, na takich rzeczach się nie oszczędza bo źle na tym wyjdziesz.
VinCent318iS
15-01-07, 14:22
nie ważne który stuka, wymień oba. Wymienisz jeden to daje 100 że za chwile padnie drugi. Wymień oba i po sprawie, na takich rzeczach się nie oszczędza bo źle na tym wyjdziesz.
good shit
miałem to samo w swojej jeden stukał gośniej drugi ciszej przy różnym stopniu skręceniu kół mechanik zalecił wymiane obu