PDA

Zobacz pełną wersję : Cichy terkot :(

dejvt
10-01-07, 10:49
Mam problem, wczesniej go nie było albo byl ale bardziej cichy, mianowicie jadac na zakrecie gdy dodaje gazu slysze cichy terkot dochodzący od kół.. bylem u mechaniora i mowi ze przeguby powinny byc ok.. tez sam sprawdzałem (kiera na maxa w lewo lub w prawo i jazda w kolko - kompletna cisza) jedank jesli tylko lekko skrece kola (1/2 maxymalnego skretu kierownicy) i dodam gazu mocniej ruszając to slysze ten terkot :( to przeguby czy moze cos innego zaczyna sie zuzywac ?

drad
10-01-07, 11:21
Jezeli terkotu nie ma gdy skręcasz na luzie, a pojawia sie tylko gdy dodajesz gazu to ja bym stawiał jednak na przeguby.

xms
10-01-07, 11:23
najprędzej przeguby. U mnie nic nie terkotało przy skręconych kołał i przy delikatnym zawracaniu poprostu przestał reagować na gaz, ja w gaz a on stał :)) ale to był passat...

dejvt
14-01-07, 23:51
No wiec to przeguby tak jak inni twierdza.. dowiedzialem sie iz koła nie musza byc na maksa skrecone aby bylo to slychac..

Mam tylko problem

bo cizko uwierzyc aby az 2 przeguby poszly do odstawki jednocześnie wiec nie wiem ktory to stuka :( skrecajac w lewo dajac gazu stuka, skrecajac w prawo dajac gazu tez stuka ale chyba mniej i chyba z tej samej strony (czyli skrecam w lewo stuka lewy skrecam w prawo tez chyba lewy).. to mozliwe ? czy jednak mam 2 do wymiany ??

[ Dodano: Nie 14 Sty, 2007 ]
prosze o odp :)

xms
15-01-07, 10:45
nie ważne który stuka, wymień oba. Wymienisz jeden to daje 100 że za chwile padnie drugi. Wymień oba i po sprawie, na takich rzeczach się nie oszczędza bo źle na tym wyjdziesz.

VinCent318iS
15-01-07, 14:22
nie ważne który stuka, wymień oba. Wymienisz jeden to daje 100 że za chwile padnie drugi. Wymień oba i po sprawie, na takich rzeczach się nie oszczędza bo źle na tym wyjdziesz.

good shit

miałem to samo w swojej jeden stukał gośniej drugi ciszej przy różnym stopniu skręceniu kół mechanik zalecił wymiane obu