Zobacz pełną wersję : wymiana wykładziny na czerwoną i podsufitki
witam
czy istnieje możliwość wymiany wykładziny? podoba mi się kolor czerwony taki intensywny (soczysty) ale nie wiem jakby to się komponowało? jaki materiał by się do tego nadawał?
pamiętam jak użytkownik Octane miał zmienioną w swojej dawnej coupe ale z tego co pamiętam to chyba już gdzieś gotowa na ebay kupił? macie jakieś pomysły? a może ktoś już z Was zmieniał i się podzieli informacjami?
no i jeszcze mam jedno pytanie bo ostatnio mi się podsufitka poodklejała a jest jasna i troche przybrudzona, i jakbym ją też zmienił na czerwoną? co o tym myślicie? nie bedzie bardzo w oczy kłuć? na podsufitkę nadawał by się materiał mikrofaza?
pozdrawiam
Moim zdaniem kicha, ale ja sie nie znam :) Do tego by musialybyc fotele z czerwonym, boczki, ew. mieszek. I wtedy z podsufitka mialoby to sens... moze. Nie znam sie :)
Rovery mialy jakies smieszne kolory wykladzin ale krwisto-czerwonej chyba nie bylo. Sam material musi byc specyficzny - uksztaltowany pod podloge i nie przepuszczajacy wilgoci. Opcja jest taka by wyciagnac to co masz i na to nakleic czerwona tkanine.
no boczki też by wchodziły w grę, autko jest czarne, wnetrze też, ale znowu nie chciałbym z tym czerwonym za bardzo przesadzić, na wykładzine można by było nakleić taki materiał jak jest do obić sobwooferów w car audio wykorzystywany? ale takiego koloru chyba nie znajdę...
Mozna, ja sam robilem plyte bagaznika z tego oraz sklejki i gabki. Tylko mam czarna. Czy sa czerwone? Sadze, ze powinny byc. Pytanie tylko jak z trwaloscia i utrzymaniem w czystosci takiego materialu - jak Ci ktos butem walnie, gowno wniesie i sie otrze ;););)
Podsufitkę zrób sobie czarną i zobaczysz jaki bedziesz miał w aucie klimat ;) Czerwona wykładzina by była kozacka.
to co mam obecnie to jest takie podobne do sukna, tak jakby zmechacone sukno z sobwoofera wlasnie, wiec pewnie tylko bardziej by było widać syf na czerwonym, z gównem to wiadomo zawsze jest problem :)
jakiego kleju do tego najlepiej użyć?
Ja mam czarna posufituwke czerwony dywan bedzie lipa wtedy.
mógłbyś jakieś zdjęcia zamieścić jak to wygląda?
Jutro wrzuce foto ogulnie mi sie podoba bo mam czarna deske rodzielcza.
Pierwszy lepszy tapicer samochodowy Ci takie coś zrobi a jak byś miał dywan na wzór to nawet łatwiej by było najgorsza jest kwestia modelowania / wyprofilowania do podłogi ale nagrzewinica do ręki i jedziesz :) miałem tak robić w crxie ale niestety się nie doczekał i sprzedałem, a jak już byś zrobił u tapicera pasujący dywan to dogadaj się z tapicerem żeby zrobił parę sztuk więcej to jeszcze może zarobisz ... pozdrawiam