Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Cos piszczy!

Rafael
20-04-05, 00:42
Witam panów!
Pojawił sie w Moje hondzie 5 generacji z 1994 roku 1,3 silnik problem, a mianowicie coś mi piszczy jak wbijam wsteczny lub jedynkę i puszcze sprzgeło i jade na niskich obvrotach lub jak sie rozpedzę i dam na luz i samochód zwolni do bardzo niskiej predkosci? czy nie wiecie co tak piszczy?? bo mnie to juz powoli zaczyna denerwować!
Za wszelkie info dzieki!

elmer
20-04-05, 18:51
To moze byc wszystko. Klocki hamulcowe Ci sie nie skonczyly?

Rafael
20-04-05, 22:57
piszczenie jes słyszalne wtedy szczególnie kiedy samochód nie ma obciązenai tzn silnik nie ma obciazenia idzie luxno! jak sie mu przydepta gazu troszeczke z esie musi zbierac to ustaje! co to mzo ebyc? czy to cos poważnego? denerwuje mnie to!

emg
20-04-05, 23:03
piszczeć może wszystko co jest w samochodzie i nie da się przez internet ustalić dokładnie przyczyny

Rafael
20-04-05, 23:08
kolega mówi ze to może być mocowanie slinika! może mieć racje? ewentualnie co mozna profilaktycznie nasmarowac sprawdzic? z przodu przy siniku co chodzi a moze piszczec i kropla oleju załatwi wszystko?

luk_
21-04-05, 08:10
w sumie to sie nie znam za bardzo ale moze to pasek klinowy?

Rafael
21-04-05, 21:58
nie no pasek to raczej nei bedzuie bo by piszczało cały czas! a to piszczy na niskich obrotach lub na luzie is zczególnie w tedy jak sie zagrzeje!

GoorY
21-04-05, 22:01
no wiec musisz ziomus podjechac do jakiegos szpeja zeby posluchal coz to tak piszczy bo poniewaz na forumie to mozemy se gdybac jeno. a jak ci piszczenie w zgrzyt przejdzie to za pozno moze byc ;]

luk_
22-04-05, 09:19
nie no pasek to raczej nei bedzuie bo by piszczało cały czas! a to piszczy na niskich obrotach lub na luzie is zczególnie w tedy jak sie zagrzeje!

Jak mi pasek piszczal to nie caly czas tylko glownie jak ruszalem albo wlasnie na niskich obrotach. Zreszta pisk paska chyba jest dosyc specyficzny i latwy do rozpozanania skoro mowisz ze to nie pasek to pewnie nie pasek :-).