Zobacz pełną wersję : Dziwne drżenie Civa przy ruszaniu, wyczuwalne na sprzęgle..
Przy ruszaniu moim Civem D15B2 93', czuje dziwne drżenie auta, czuć je na sprzęgle i nawet widac jak deska rozdzielcza delikatnie podskakuje...co to moze byc?? prosze o pomoc:) Chciał bym dodać że nie jest to sprzęgło (3ma mocno i się nie slizga) myśle ze może...
sam nie wiem..
maniek1982
09-01-07, 20:34
miałem podobne obiawy i ponoć była to wina przegobow,lub podochy silnika....zostawiłem to tak i sprzedałem moją hanie z wieloma innymi wadami :aloha:
Myślę że to raczej poduchy ale nie będę brał się z to, to jest wyczuwalne tylko przy malych obrotach silnika a jak już docisnę "trochę"przy wycinaniu innego zdesperowanego uczestnika ruchu drogowego to nic się nie dzieje ;) ale dzieki za podpowiedz :)
Przy ruszaniu moim Civem D15B2 93', czuje dziwne drżenie auta, czuć je na sprzęgle i nawet widac jak deska rozdzielcza delikatnie podskakuje...co to moze byc?? prosze o pomoc:) Chciał bym dodać że nie jest to sprzęgło (3ma mocno i się nie slizga) myśle ze może...
sam nie wiem..
Moga to byc tlumiki drgan w tarczy sprzeglowej :zamkniete oczy:
u siebie mam dosyc podobny problem, na zimnym silniku przy ruszaniu auto drzy az do puszczeniu sprzegla,
poczatkowo myslalem ze to poducha ale po chwili jazdy problem ten calkowicie znika i auto nie drzy przy ruszaniu
jakies pomysly co to moze byc??