Zobacz pełną wersję : Drgania pedału sprzęgła.
Witam!!
mam problem jak w temacie, wsiadam do swojej D14A2 odpalam na sprzęgle i czuje dziwne drgania po odpaleniu, ale ok może zimny i dlatego. Zamykam garaż, brame (hondzie pracuje) wsiadamy, 1 - ruszam - drży dość mocno. jedziemy dotykam sprzęgła jest ok, przyciskam delikatnie aż poczułem opór (nie wysprzęgliłem) i czuje że drży. Co to może być?? Mam dziurawy tłumik i głośniej pracuje ależ to chyba nie ma wpływu na pedał sprzęgła, do tego czuje drżenie o dość dużej częśtotliwości na lewarku. poduszki??
ja bym się skłaniał bardziej do sprzegła, prawdopodobnie dobiega końca jego żywot
Sprzeglo konczy swoj zywot
dzięki Panowie, trzeba zacząć oszczędzać :)
A tak przy okazji nie wiecie ile może kosztować nowe sprzęgło to wiecie tak na wszelki wypadek
Kolego - według cennika Honda Plaza:
oryginał 1200 zł
zamiennik - 800 zł
robocizna w nich - 600,25 zł
pozdrawiam
Dzięki za odpowiedź to widzę że jednak trochę pieniążków trzeba mieć :) tak więc będzie trzeba bardziej dbać o silnik z góy dziękuję za podanie przykładowych cen pozdrawiam :)
kpl sprzegla VALEO (tarcza docisk lozysko) kupisz za ok 650zl
VALEO (tarcza,docisk,łożysko) - 360 PLN
SACHS (tarcza, docisk, łożysko) - 670 PLN
xms: gdzie dostane sprzeglo valeo w takiej cenie?
wyslij pytanie do tego kloesia:
auto.team@wp.pl
on jest chyba z allegro, na pytanie o sprzeglo przyslal mi meila o takiej tresci
Witam,
Mam na stanie oryginalny komplet AISIN (made in japan) w cenie 530 zł komplet.
Mam również zamiennik VALEO (europejski) w cenie 330 zł.
Szczerze polecam AISIN-a.
W razie pytań proszę o tel. 504-93-93-99
Pozdrawiam.
<<<>>>
Części do samochodów
auto.team@wp.pl
ja też te informacje znalazłem na allegro... wpisz: sprzęgło civic i zobacz co mają.
okayplayer
08-01-08, 13:52
nie wiecie Panowie jak wyeliminować skrzypienie sprzęgła podczas wciskania go w podłogę na zimnym bardzo słychać a po dłuższej jeździe zanika to skrzypienie?
zes kotleta odgrzebal dla takiej *******y? a archiwum? Kurde bywam tu juz naprawde rzadko ale sam pamietam ze 2-3 watki o tym. SZUKAJ!