Zobacz pełną wersję : fotele i kanapa
Witam, nosze sie z zamiarem zamiany seryjnych siedzen z mojej HC 3D 94 rok.. na skórzane..
Wiecie moze czy w modelu tym były siedzenia w skórze w produkcji?
w dziale giełda znalazłem skórzane lecz z integry, z tego co wyczytałem przednie pasuja lecz tylna kanapa nie.. a nie chce lipy odstawiać i tyłu zostawiac bez skóry.. tak troche przypałowo to by wyglądało..
PozdrO
Poszukaj na allegro. Do 5gen. czasami się tam pojawiają orginalne skórzane fotele.
patrzyłem ale na allegro czesto pojawiają sie moim zdaniem takie psełdo skórzane poniewaz ta skóra występuje TYLKO z boków siedzen.. wiec to dla mnie tak jakby obszycie a nie skórzany fotel.. sa fajna na allegro skórzane.. ale to z accorda.. wiec tez mi nie bedzie pasowało... a z drugiej strony.. niebardzo sie znam i nie chciałbym sie pakowac w rzeźbe tylnej kanapy zeby pasowała u mnie.. chyba ze w łatwy jakiś sposób mozna to osiągnąc(?) ale wątpie...
Poszukaj tutaj: http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=22506
Tekst Lcfr'a, tylko on ma qpe i może byc róznica z tylna kanapą (nie czytałem całego postu, więc nie wiem jak to wygląda w HB) Jakby co to go zapytaj na PW, jeśli nie znajdziesz odpowiedzi... Na pewno się da, z małą rzeźbą, ale da radę...
a podejmujesz sie w razie czego rzeźby ? hehehe :D
bo jak tak to mam tu coś takiego ;)
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=21492
cytat: "tylna kanapa nie pasuje do 3d wiec nie pytajcie czy pasuje"
Zastanów się jeszcze...
patrzyłem ale na allegro czesto pojawiają sie moim zdaniem takie psełdo skórzane poniewaz ta skóra występuje TYLKO z boków siedzen.. wiec to dla mnie tak jakby obszycie a nie skórzany fotel.. sa fajna na allegro skórzane.. ale to z accorda.. wiec tez mi nie bedzie pasowało... a z drugiej strony.. niebardzo sie znam i nie chciałbym sie pakowac w rzeźbe tylnej kanapy zeby pasowała u mnie.. chyba ze w łatwy jakiś sposób mozna to osiągnąc(?) ale wątpie...
poszukaj bardziej na allegro albo gdzie indziej jak Ci zalezy na skórze
w Vgen w wersjach EH2 canada (pewnie tez innych ale rzadziej) był,y montowane seryjnie kanapy skórzane... na dodatek czesto miały podgrzewanie siedzen do tego.EH2 to ta sama buda co EG3/EG4 wiec pasowałoby wszystko idealnie - kwestia godzinki na przełożenie...
no właśnie Tomku.. dlatego zdziwiło mnie też Twoje stwierdzenie co do rzeźby.
Coś się pomyśli.. moze znajde jakiś inny sposób na wstawianie jakiś ładniutkich skór :)
chyba ze wczesniej ktos mi to wybije z głowy ;)
[ Dodano: Wto 09 Sty, 2007 ]
w Vgen w wersjach EH2 canada (pewnie tez innych ale rzadziej) był,y montowane seryjnie kanapy skórzane... na dodatek czesto miały podgrzewanie siedzen do tego.EH2 to ta sama buda co EG3/EG4 wiec pasowałoby wszystko idealnie - kwestia godzinki na przełożenie...
Jeśli jest to możliwe, to pewnie ze poszukam albo cierpliwie poczekam :) a godzinka na przekładeczke to niewiele wiec moze warto :D
:agent:
Witam, nosze sie z zamiarem zamiany seryjnych siedzen z mojej HC 3D 94 rok.. na skórzane..
Wiecie moze czy w modelu tym były siedzenia w skórze w produkcji?
w dziale giełda znalazłem skórzane lecz z integry, z tego co wyczytałem przednie pasuja lecz tylna kanapa nie.. a nie chce lipy odstawiać i tyłu zostawiac bez skóry.. tak troche przypałowo to by wyglądało..
PozdrO
na allegro widziałem gościa, który obszywa kanape i fotele które są zamontowane w samochodzie skórą, miał kilkanaście kolorów do wyboru. Linka nie podam, bo mam allegro w pracy zablokowane :djablek:
no właśnie Tomku.. dlatego zdziwiło mnie też Twoje stwierdzenie co do rzeźby.
Coś się pomyśli.. moze znajde jakiś inny sposób na wstawianie jakiś ładniutkich skór :)
chyba ze wczesniej ktos mi to wybije z głowy ;)
[ Dodano: Wto 09 Sty, 2007 ]
Jeśli jest to możliwe, to pewnie ze poszukam albo cierpliwie poczekam :) a godzinka na przekładeczke to niewiele wiec moze warto :D
:agent:
Tomek dobrze pisze, ze przy tamtych kanapach byłaby rzeźba z tylem (przód pewnie daje sie dosc łatwo ogarnąć tak jak przy montazu moich foteli z prelude. Co do szukania na allegro-wersja której szukasz nie jest dosc popularna wiec musisz sie uzbroic w cierpliwosc, poza tym czesto te fotele ludzie sprzedaja w marnym stanie...
ale zycze powodzenia.... (choc mnie sie skóra osobiscie nie podoba-wole ładny welur - kwestia gustu)
nie no pewnie ze bede szukał.. Powiem tak.. chciałbym mieć takie "przytulne" autko.. wiesz, masywne siedzenia kanapa z tyłu tak samo.. Czy w takim razie mozna to usyskać z weluru? chciałbym dodatkowo wkomponować podłokietnik miedzy fotele ( no ogólnie zeby tak ładnie to wygladało )
Czy moze jakieś propozycje to mojej wersji auta?
Widziałem dziś na swoim osiedlu IV gena HB w skórze (czarnej) Cos mi się o uszy obiło, że siedzenia i kanapa z "czwórki" pasują do V gena HB. Nie jestem jednak pewien... Popytaj, poszukaj na forum. Będziesz miał większe możliwości...
bardzo fajnie wiedzieć :D
Popytam poszukam poszperam :D
Co sadzisz o przytulnej atmosferze w samochodzie? myslisz ze jest mozliwe to osiągnąc w tak małym aucie?
Wolisz osobiście welur czy skóre??
Cytat: "Co sadzisz o przytulnej atmosferze w samochodzie? (...)
Wolisz osobiście welur czy skóre??"
O matko! Ale propozycja! :d
Niestety wolę welur... :(
hehehe Ty nie szalej :D i nie tłumacz sobie wszystkiego tak dosłownie :D tak jak wczoraj "szperania w perełce" :D hehehe
Nie wiem kurcze lubie takie "masywne" fotele.. nie wiem czemu :D moze dlatego ze przed TV lubie w takim duuuzym siedzieć :D
Skura ma kilka wad:
Parzy latem w dupe, wiem, bo już to przerabiałem. Na skórze naprawde jest znacznie bardziej gorąco - pewnie przez gorszą wymiane powietrza - skóra tak nie przepuszcza jak materiał, nawet z klimą zanim ochłodzi troche to trwa.
Zimą natomiast jest paskudnie zimna, ale mniej przeszkadza niż latem.
Do tego o skóre powinno się dbać nawilżająć ją olejkami aby nie pękała i się nie wycierała.
Do tego skóra lubi popierdywać w czasie jazdy i dość śliska jest
Ogólnie moim zdaniem bardzo ciekawym pomysłem są fotele z materiału (np alcantara) ze wstawkami skóry.
właśnie dlatego sie zastanawiam czy warto inwestowac w skóre czy moze poszukac jakiś obszernych duzych foteli i kanapy z materiału tak jak mówisz..
Jak bys miał jakiś pomysł do EG4 to podeślij moze na PW albo tu wrzuć linka
Ja oczywiście tez coś poszukam i nie omieszkam spytać Was o zdanie :)
właśnie dlatego sie zastanawiam czy warto inwestowac w skóre czy moze poszukac jakiś obszernych duzych foteli i kanapy z materiału tak jak mówisz..
Jak bys miał jakiś pomysł do EG4 to podeślij moze na PW albo tu wrzuć linka
Ja oczywiście tez coś poszukam i nie omieszkam spytać Was o zdanie :)
na tej aukcji (fota) mozesz zobaczyc jaka jest skóra oryginał eg4/eh2
http://www.allegro.pl/item156096735_honda_civic_92_poduszka_powietrzna_k ierownica.html
i tak jak Twoi poprzednicy sugerowali jak sie urzywke kupuje to zazwyczaj powycierana i popekana.. i to chyba prawda... nie wie czemu ale chciałbym takie masywne wnętrze zrobić .. tak zeby było miekko miło przytulnie ;)
no bo foletal sprzed TV nie wstawie ;)
Ale chyba powoli wybijacie mi z głowy skóre.. tylko co innego wstawić.. nie wiem nie wiem... :hinczyk:
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=7866
Tu masz Cifa z siedzeniami alkantary i wstawkami skóry, tyle że 6 gen
:D No te foteliki musze przyznać ze mi się podobają :) Chyba pomyślę o takim dodatku do swojej Hani :)