Zobacz pełną wersję : Mb-huczy w tylnym kole
Wielki Szu
13-01-11, 21:30
Łożysko?
Wiatr ;)
Na 90% łożysko. Podnieś na lekarka i zakrec kołem. Zamiennik około 300.
Wojtek Marki
14-01-11, 08:45
180-230pln
Czyli znowu stanialo. Dzis to mozna juz kupic duzo tanich zamiennikow, ale nie wroze dlugiej zywotnosci :(
Ja kupiłem używke z niskim przebiegiem za 70 zł. Moje strzeliło dopiero po 180 tys. takze jak wytrzyma 40 tys to i tak przezyje prawdopodobnie blache tego samochodu.
Powiedzcie mi jakie są objawy zużytych łożysk?
Jak zdiagnozować że łożysko kwalifikuje się do wymiany?
Na słuch, podnieś koło i zakręć ja będziesz słyszał że huczy to pewnie łożysko. ewentualnie rozpędź furę wyłącz radio dmuchawy i inne hałasniki zamknij okna i słuchaj z której strony huczy. Uwaga czasem hałas się przenosi i trzeba się dobrze wsłuchać żeby nie wymienić tego co nie trzeba. Kiedyś tak miałem że huczał z lewej strony z tyłu a okazało się że to był przód. Najlepiej jedź na podnośnik, zakręć każdym kołem i sie wsłuchaj które najgłośniejsze . Mnie chyba czeka prawy tył :(
Jakiej firmy polecacie łożysko?? takie zeby było dobre i w miarę niedrogie...
niedrogo i dobrze hmm moze koyo -sa w przystepnych cenach i japonskie. oprocz tego polecana to sfk-drogie i kanaco tez nie najtansze. Ostatnio kupowałem w jdm shop łozysko na przod koyo za 140pln gdzie za sfk w innym sklepie krzyknieto mi 210pln.
pozdr!
co mozecie powiedziec od firmie BTA?
Wielki Szu
24-01-11, 21:06
co mozecie powiedziec od firmie BTA?
Produkują części do aut ciężarowych.Cena łożyska z piastą do MB6 w Intercarsie 170 pln.
Dobre łożysko-dobra cena:eek:http://www.motoneo.pl/t/z1/RUV7424
Dobre łożysko-dobra cena:eek:http://www.motoneo.pl/t/z1/RUV7424
841.10zł toż to okazja! Trzeba brać na zapas....:D:D
Ja po Optimalu, który wytrzymał 6mcy(pionwe bicie) kupiłem jakieś najtańsze JC i chodzi do dziś.
Produkują części do aut ciężarowych.Cena łożyska z piastą do MB6 w Intercarsie 170 pln.
ja włąśnie wziąłem wczoraj łożysko z IC 160 zł sztuka ale niestety to nie to-na rozstaw 4x100 a b18c4 ma 4x114,3....teraz musze dac 250 za sztukę po max zniżkach
Wielki Szu
27-01-11, 09:40
ja włąśnie wziąłem wczoraj łożysko z IC 160 zł sztuka ale niestety to nie to-na rozstaw 4x100 a b18c4 ma 4x114,3....teraz musze dac 250 za sztukę po max zniżkach
To masz słabe zniżki.BTA 4 x 114,3 w IC 170 pln.
tere fere dobre sobie. Cena taka,jakby im to zalegało. 210zł kosztuje łożysko z piasta na tył kolego. Wiem,bo kupowałem JPN (japan parts) . Jakiś tanich za 160zł nie warto brać,bo przy montażu okaże się,że nie do końca pasuje,albo pół roku zycia mu daje. Przerabiałem ten temat,bo sam chciałem za 120-160zł kupić.
Wielki Szu
20-03-11, 21:27
BTA 4 x 114,3 w IC 170 pln na tył.Tyle zapłaciłem.