Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Civic sedan 4D LX Hamulce

steryd_1
13-01-11, 19:17
Witam ponownie!
Nie jestem jeszcze w posiadaniu tego auta ale juz niedlugo do mnie przyplynie;)
Mam nastepujace pytanie ----Moj tata powiedzial mi ze podczas hamowania tym samochodem na wertepach czyli nierownej drodze ma takie uczucie jakby pedal hamulca mu podbijalo do gory (tak mi to wytlumaczyl)a na rownej drodze takiego zjawiska nie ma.Co to moze byc za przyczyna?Chce dodac ze auto nie posiada ABS.
Pozdrawiam serdecznie
Rocznik samochodu to 2007 hamulce przod tarcze ,tyl bebny :)
Wersja USA

julian
13-01-11, 23:20
i nie ma ABS? na pewno?

steryd_1
13-01-11, 23:26
i nie ma ABS? na pewno?

Na pewno nie ma ABS bo to jest wersja LX taka zwykla jak moj ojciec mi mowi i on kupowal bez ABS bo nie chcial.Ale jak pisalem wyzej na prostej drodze to sie nie dzieje tylko na wybojach.Dla mnie tez to dziwne jest ale pisze to co mi tata mowi

qbson
14-01-11, 00:52
Chyba mi się nie dodała poprzednia odpowiedź.
Otóż, albo pedał żyje własnym życiem albo to ABS. http://motors.shop.ebay.com/Cars-Trucks-/6001/i.html?Model=Civic&Make=Honda znajdź mi tu choć jedną ofertę wersji LX, która nie posiada w standardzie ABS-u.
pozdr

Kras
14-01-11, 09:42
ABS jest obowiazkowy i to juz gdzies od lat poznych '90tych. Mozesz chciec lub nie chciec ale i tak dostaniesz. I pewnie to wlasnie on sie zalaczal na tych wertepach.

steryd_1
14-01-11, 10:28
ABS jest obowiazkowy i to juz gdzies od lat poznych '90tych. Mozesz chciec lub nie chciec ale i tak dostaniesz. I pewnie to wlasnie on sie zalaczal na tych wertepach.

Kurde tego to ja nie wiem na 100% czy ma ABS czy nie ale moj tata twierdzi ze nie ma:)))) i dlatego pisze jak jest:)Dzieki za wszystkie odpowiedzi a sprawa sie zajme jak juz auto bede mial na miesjcu:)Pozdrawiam
PS.Aha i jeszcze jedno --jak to mozna sprawdzic czy jest ABS czy nie?swieca sie kontrolki podczas odpalania czy cos w tym stylu?

Kras
14-01-11, 11:57
Jesli nikt go nie wyjal to nie ma ch... we wsi - ABS jest bo jest obowiazkowym wyposazeniem auta. Tak jak poduszki albo pasy.

Czy kontrolka jest to nie wiem (w zyciu w takim LX nie siedzialem, powinna byc) ale na pewno pod maska zauwazysz modulator. Widac go na zdjeciach silnika w necie, jest rowniez jako czesc w EPC. Takze sorry ale masz ABS :P

http://www.hondapartsnow.com/Page_Product/PartDetail.aspx?catalogID=72&productID=4&yearID=38&doorID=4&gradeID=5&areaID=2&transmissionID=3&originID=-1&colorLabelIDs=-1&colorLabelID=-1&sectionID=6&idAndImageID=13890%20467828&isBigPicture=False&pageName=ABS%20Modulator

steryd_1
14-01-11, 12:15
Jesli nikt go nie wyjal to nie ma ch... we wsi - ABS jest bo jest obowiazkowym wyposazeniem auta. Tak jak poduszki albo pasy.

Czy kontrolka jest to nie wiem (w zyciu w takim LX nie siedzialem, powinna byc) ale na pewno pod maska zauwazysz modulator. Widac go na zdjeciach silnika w necie, jest rowniez jako czesc w EPC. Takze sorry ale masz ABS :P

http://www.hondapartsnow.com/Page_Product/PartDetail.aspx?catalogID=72&productID=4&yearID=38&doorID=4&gradeID=5&areaID=2&transmissionID=3&originID=-1&colorLabelIDs=-1&colorLabelID=-1&sectionID=6&idAndImageID=13890%20467828&isBigPicture=False&pageName=ABS%20Modulator

No to dzieki Ci bardzo ze mnie uswiadomiles ze jest tam ABS --a teraz ja bede musial to swojemu ojcu uswiadomic<lol>Dziekuje bardzo za odpowiedz i serdecznie pozdrawiam:-)

steryd_1
14-01-11, 16:53
No to dzieki Ci bardzo ze mnie uswiadomiles ze jest tam ABS --a teraz ja bede musial to swojemu ojcu uswiadomic<lol>Dziekuje bardzo za odpowiedz i serdecznie pozdrawiam:-)
Ojciec twierdzi,ze jest mozliwosc ze ma ABS<lol> Kurde tak to jest z ludzmi co nie wiedza co kupuja:-)Pozdrawiam wszystkich i dzieki za odpowiedzi:-)

pepe
14-01-11, 17:42
Ja też posiadam LX wersja USA rocznik samochodu 2007 hamulce przod tarcze ,tyl bebny i jest ABS oraz kontrolka na panelu

steryd_1
14-01-11, 18:25
Ja też posiadam LX wersja USA rocznik samochodu 2007 hamulce przod tarcze ,tyl bebny i jest ABS oraz kontrolka na panelu
a ze tak spytam jak ta kontrolka wyglada?Pisze cos na niej czy cos innego ?Pytam z ciekawosci.Pozdrawiam

pepe
14-01-11, 18:48
na kontrolce jest napis ABS